Vraag het Berber – Kies voor gordijnen!

28 december 2016
Berber Govaars

Ken je dat gevoel dat je blij bent met je huis, maar toch altijd blijft twijfelen over die paar vragen… had ik niet een muur een kleur moeten geven en welke muur dan? Ik wil mijn interieur toch een beetje updaten, maar hoe dit te doen zonder van scratch te starten. You name it! Heb jij een interieurvraag? Stel m op ons forum en wie weet selecteert Berber jouw vraag of stuur een mail naar info@cafedeco.nl.


F. van der Sloot vraagt: Welke raambekleding kan ik het beste kiezen voor onze schuifpui. Ik vind shutters mooi, maar die schuif je niet gemakkelijk weg. Zal ik er dan maar niets hangen?

Nee! Helaas, geen raambekleding bij de schuifpui is geen optie. Een wand die voor meer dan 50 procent uit raam bestaat kan eigenlijk niet zonder gordijnen. Ja, het staat er echt; Gordijnen. Geen shutters, horizontale lamellen of rolgordijnen, maar gordijnen heb je nodig. Van plafond tot vloer en van muur tot muur. Gordijnen omlijsten je ramen en verstoppen vaak stopcontacten en lelijke leidingen. Zo halen ze veel onrust weg in je interieur en richten de blik naar de achterliggende tuin. Dat geeft ook nog een ruimtelijk effect aan je kamer.

Daar komt nog bij dat gordijnen wonderen doen voor je akoestiek. Een aspect dat ook nog wel eens overgeslagen wordt bij de inrichting. Maar in een hol klinkende ruimte is het moeilijk een knusse en warme sfeer te creëren. Wat een kleed is voor je zithoek zijn gordijnen voor je beraamde wanden.

Een woonkamer zonder is naakt. Met gordijnen en een kleed voeg je kleur en stijl toe. Natuurlijk kun je de gordijnen wel combineren met rolgordijnen of andere raambekleding. En als het in de stijl van je huis past mogen de gordijnen zelfs luiken zijn. Als je dat glas maar iets geeft om ‘aan te doen’.

Tolomeo Mega Terra vloerlamp

Succes! Groet, Berber

Meer over mij op Instagram