Nieuws

Inspiring Contacts 2016

Op 4 november 2016 waren wij op uitnodiging van BNS Crisp aanwezig op hun jaarlijkse ‘Inspiring Contacts’. En inspirerend was het zeker! Het jaarlijkse evenement stond in het teken van een veranderende markt waar online aanwezigheid en direct contact met consumenten steeds belangrijker worden. De opkomst was overweldigend – ruim 120 leden van BNS Crisp waren aanwezig. Voor Cafedeco een leuk moment om zoveel leden te ontmoeten en, naast de reeds aan ons platform deelnemende interieurstylisten, ook nieuwe deelnemers te verwelkomen. Ook over de locatie was goed nagedacht. Centraal gelegen waarbij je bij binnenkomst direct verrast wordt door de omgeving en het uitzicht – bekijk de impressie.

 

Inspiring Contacts BNS Crisp

 

Take aways van de dag? We leven in een dynamische tijd en BNS Crisp is een beroepsorganisatie met veel enthousiaste leden die graag kennis en informatie met elkaar uitwisselen. Een nieuwe wereld vraagt een nieuwe aanpak en dat delen wij volledig. Sterker nog, dat is de reden waarom wij Cafedeco zijn gestart. Tijdens een van de presentaties kwam het filmpje ‘doen is de beste manier van denken‘ voorbij en laat dat nu helemaal passen bij onze mindset. Meer informatie over BNS Crisp

 

Opendag ETC Expo te Culemborg op 13 november 2016

Ben je helemaal fan van stijlvol en tijdloos klassiek wonen met af en toe een vleugje landelijk wonen, dan is het ETC Expo centrum in Culemborg echt iets voor jou. In dit centrum presenteren veel merken hun actuele meubelcollectie in de volle breedte en geven ze interieuradvies bijvoorbeeld over de stofferingsmogelijkheden van de stoelen en banken uit hun collectie. Dit centrum is in principe alleen toegankelijk voor professionals. Interieur architecten en stylisten zullen hun opdrachtgevers hier mee naar toe nemen om samen woonideeën op te doen en je goed te oriënteren op het gebied van wooninspiratie. Een paar maal per jaar is het centrum echter opengesteld voor publiek. En bijna is het zover! Op 13 november opent ETC Expo haar deuren voor iedereen die meer wil weten over stijlvol en tijdloos klassiek wonen! Meer informatie over het evenement, inclusief openingstijden en het bestellen van toegangskaarten vind je hier.

 

ETC Expo

 

Maar wat is nu stijlvol en tijdloos klassiek wonen? Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van rijke interieur stoffen, indrukwekkende patronen en smaakvolle kleurencombinaties uiteenlopend van stemmige aardse tonen tot heldere kleurencombinaties. De meubels hebben vaak een verwijzing naar eerdere tijden; zo kom je details tegen uit het Franse koninkrijk en de rococo en deze stijl leent zich bij uitstek goed voor het combineren met antieke kasten of andere erfstukken.

 

Wil je weten of dit jouw interieurstijl is? Start de Cafedeco stylematcher en vind uit of dit jouw interieurstijl is.

 

vtwonen & design beurs

Oktober is dé maand om wooninspiratie op te doen. En dit jaar begon de woonmaand vroeg – al eind september ging de jaarlijkse vtwonen & designbeurs in de Amsterdamse Rai van start (onder de #vtwdb / #vtwdb2016 kan je veel beelden zien). Deze beurs bestaat uit drie hallen waar een groot deel van het smaken-palet uitgebreid aan bod komt. Zo is er een hal die zich volledig richt op design meubels en waar een aparte hoek is ingericht voor Dutch Design. Ook de liefhebbers van landelijk wonen en stijlvol klassiek wonen komen uitgebreid aan hun trekken. En natuurlijk is er een hal die zich volledig richt op de naamgever van het evenement – vt wonen. In deze hal vind je een mix van industrieel, bohemien en vintage.

 

Cafedeco op vtwonen&design beurs

 

Deze beurs richt zich op consumenten. En dat is ook duidelijk te zien: dit jaar was het overvol met dames en stellen op zoek naar een nieuwe inrichting. Bezoekers die zich te goed deden aan woonkamer binnenkamers, stijlkamers en heel veel wooninspiratie en woonideeën. De aanwezige meubelmerken hadden hun beste beentje voorgezet en toonden hun nieuwe meubelcollecties en woonideeën.

 

Cafedeco bij Label

 

Cafedeco heeft het evenement aangegrepen om verder kennis te maken met een aantal aan ons platform deelnemende stylisten en interieuradviseurs. Sinds de samenwerking met stylisten-organisatie BNS Crisp hebben veel leden de keuze gemaakt om hun interieur portfolio op het platform te laten zien. En hoe leuk is het dan om met elkaar onder het genot van een kop koffie te praten over nieuwe interieurtrends en de nieuwe kleuren maar ook over het interieuradvies vak en het begeleiden van consumenten in het vinden van hun droominterieur. Doel van Cafedeco is om een ontmoetingsplatform te zijn tussen specialisten, merken en liefhebbers; dus daar was deze beurs ook een goed moment voor. Label en Loof, twee Nederlandse design meubelmerken die beide een stand hadden op de vt wonen & design beurs, hebben de dames met open armen ontvangen en een uitgebreide rondleiding in hun stand gegeven. Zo ontstond er al snel een leuke discussie over het inrichten van een woonkamer, slaapkamer of hele huizen.

 

Cafedeco viert de zomer met grenzeloze inspiratie

Waar je ook bent, inspiratie is overal. Soms komt het van onverwachte kleine dingen, dan weer kom je de mooiste stoel of zithoek tegen in bijvoorbeeld een lobby van een fijn buitenlands hotel.De zomer brengt ons overal en belangrijker nog: de zomer brengt veel inspiratie. Deel deze inspiratie met Cafedeco en laat ons en anderen zien wat je deze zomer tegenkomt!

Dat kan via instagram met #cafedecoviertdezomer.

Je kunt je vakantie inspiratiefoto ook op facebook met ons delen of mail je foto naar info@cafedeco.nl. Uiteraard regrammen wij inspirerende beelden!

 

Inspiratie zomer
De openbare tuin rond het Rijksmuseum in Amsterdam is een heerlijke plek om van de zomer te genieten – Fermob Luxembourg loungestoel

 

Over Cafedeco

Bij Cafedeco maken we inspiratie bereikbaar. We zorgen ervoor dat alle interieurfoto’s die je ziet direct voorzien zijn van (verkoop)informatie en dat je in contact kan komen met de makers.

Ga naar ons Lookbook voor het makkelijk bepalen van jouw interieurstijl en laat je inspireren door heel veel interieurfoto’s van kamers die voor jou relevant zijn. Wil je direct een vraag stellen? Ga dan naar ons forum en kom in contact met interieurspecialisten en liefhebbers.

Ben je een specialist? Deel dan met ons je gerealiseerde projecten! Wij voorzien alle foto’s van hotspots en je krijgt een eigen portfolio pagina.