Slaapkamer make-over

26 september 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Nu dat het officieel herfst is en we allemaal massaal naar binnen verhuizen, is dit een prachtig moment om te kijken welke kamer een opknapbeurt kan gebruiken. Vandaag gaan we het hebben over de slaapkamer. Want elke slaapkamer kan een glam-sessie gebruiken. Wie wil er nou niet slapen in een kamer dat zo mooi is dat het er hotel-waardig uitziet?

Kleur
We beginnen (zoals altijd) met kleur. Kies kleuren die passen bij je persoonlijkheid, maar ook kleuren die rustgevend zijn. De slaapkamer is tenslotte bedoeld om tot rust te komen, dus is het fijn als je niet overdonderd wordt met kleuren en prints. Denk aan pastelkleuren of (als je het niet te vrouwelijk wilt maken) grijstinten. Niks mis met wat tinten grijs in de slaapkamer.

Spiegels
Wat gelijk voor een luxe gevoel zorgt zijn mooie spiegels. Niet alleen zijn spiegels mooi en praktisch, ze zorgen ook voor ruimtelijkheid en licht. Je kunt ervoor kiezen om een grote spiegel boven je bed te plaatsen, maar je kunt ook meerdere kleine spiegels nemen in dezelfde grootte. Je zult versteld staan van het effect.

Bloemen en planten
Geef je slaapkamer wat leven met een mooie plant. En als je het moeilijk vindt om planten in leven te houden, dan kun je ook een mooie bos bloemen neerzetten. Het is lastig om niet te glimlachen als je een mooie bos ziet en al helemaal als de bloemen shinen in een prachtige vaas. Jezelf een bos bloemen doen is geen overbodige luxe. Zorg er alleen wel voor dat je de bloemen weg doet voordat ze gaan welken. Er is niets verdrietigers dan een bos dode bloemen.

Versier je bed
Als je echt een luxe slaapkamer wilt dan is kwaliteit beddengoed een absolute must. Niet alleen is het mooi om naar te kijken, maar het zorgt ook voor een goede nachtrust. Je kunt ervoor kiezen om je beddengoed af te stemmen met je muren of juist een contrast kleur te kiezen. En vergeet vooral de sierkussens niet. Nee, je gaat er niet op slapen. En ja, je zult ze elke avond van je bed moeten halen en elke ochtend ze weer terug moeten leggen. Maar het is een kleine moeite voor de hoeveelheid persoonlijkheid die ze aan je slaapkamer kunnen geven. En als je toch al bezig bent, gooi een mooie schapenvacht aan je voeteneinde.

Vloerkleed
Een mooi vloerkleed is een absolute must. Deze moet niet té aanwezig zijn, dat het de kamer overschreeuwt, maar genoeg persoonlijkheid hebben dat visite met open mond de kamer binnenloopt. En heb je niet de grootste kamer? Kies dan misschien voor een rond kleed. Helemaal hot en prachtig af te stemmen met het kleurenthema dat je hebt gekozen.

Vind jet het lastig om de juiste kleuren of accessoires te kiezen voor je nieuwe slaapkamer? Vraag interieuradvies aan één van onze fantastische stylisten.