Retro vintage interieur

Een retro vintage interieur is helemaal van nu! Wooninspiratie waarbij de jaren 50 en 60  een belangrijke invloed vormen, zie je tegenwoordig alom. Want als we over ‘vintage’ hebben, is die periode toch wel dominant te noemen.

Interieurfoto`s

1 2 3 12

Kenmerkend voor retro vintage interieur is het gebruik van hout en gefineerde meubels, destijds een voorname innovatie. Het zijn vaak lichte en luchtige meubels, geschikt voor kleine ruimtes. Het gebruik van draadstaal en metalen buizen kenmerkt vintage meubels. Scandinavische meubels komen veel voor in een vintage interieur. Waar we nu bij een Scandinavisch interieur meer denken aan wit en pastelkleuren, is het kleurgebruik in een vintage interieur overdadiger en contrastrijker.

Tegenwoordig is de stijl ‘vintage’ zo volwassen dat er ook veel merken zijn die geïnspireerd op de stijlelementen uit de jaren 50 en 60 nieuwe meubelontwerpen op de markt hebben gebracht. Interieurinspiratie voor het creëren van een retro vintage interieur vind je hier. Niet alleen woonideeën en interieuradvies, maar je kunt ook contact leggen met stylisten en interieurarchitecten die zich specialiseren in deze woonstijl.