4 toffe interieur design shows op Netflix

19 juni 2019
Omani McDaniels

Hallo allemaal,

Ik ben er weer en vandaag ga ik het hebben over de leukste Interior design shows op Netflix. Wie mij kent weet dat Netflix en ik een onuitgesproken (en met onuitgesproken bedoel ik uiteraard constant uitgesproken) liefde hebben. Ik wil niet zeggen dat ik alleen maar op de bank lig naar Netflix te kijken. Soms kijk ik ook in bed. Nee grapje, wat ik bedoel te zeggen is dat ik ergens tussen fomo (fear of missing out) en jomo (joy of missing out) in zit. Ik geniet heel erg van de hort op gaan, maar soms kan de buitenwereld me gestolen worden. En als ik dan een avond thuis zit, kan ik het niet laten om naar interieur-shows te kijken.

The World’s Most Extraordinary Homes
In deze serie wordt je door Piers Taylor (architect) en Caroline Quentin meegenomen naar verschillende waanzinnige huizen over heel de wereld. Caroline Quentin maakt deze show. Ze is een heel grappig Brits vrouwtje dat altijd in het zwembad duikt. En zwembaden alom in deze show. De huizen zijn waanzinnig. Er is zoveel tijd, maar vooral liefde, in deze huizen gestopt. Maar dat moet ook wel anders zou deze show ‘The World’s Most Fairly Decent Homes’ heten.

.

The Great Interior Design Challenge
In deze Britse serie moeten amateur interieurdesigners tegen elkaar strijden en met een klein budget een ruimte omtoveren. Elke aflevering krijgen de designers in dezelfde buurt een gelijksoortige ruimte en worden beoordeeld ze door twee juryleden.

Grand Designs
Deze serie laat ook waanzinnige huizen zien, maar in plaats van dat alleen het resultaat te zien is, krijg je het hele proces te zien. Ze beginnen met een kaal stuk land en daarop bouwen ze ongelooflijke creaties. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een ‘Before & After’ show.

Tidying up with Marie Kondo
Oké, deze show gaat niet geheel over interieur. Deze show richt zich op het ordenen en organiseren van je huis. Want je kunt het mooiste huis van de wereld hebben, maar als het ongeordend is dan kun je er niet echt van genieten. Marie Kondo is een Japanse dame die met haar vertaalster langs Amerikaanse huishoudens gaat en hen helpt met spullen uitzoeken en hen leert ordenen. En dit doet ze door kasten en opbergsystemen op de juiste manier in te ruimen. Heb jij zelf geen toegang tot een Marie Kondo, met de Muuto opbergmanden kom je zelf al een heel eind.

 

Wil jij meer toffe blogs van Omani lezen? Klik dan hier.

Doe de stylematcher en ontdek je woonstijl.