Botanisch gezellig

5 september 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

De vakantie is intussen voorbij en het echte leven begint weer. Het merendeel van jullie is waarschijnlijk even weggeweest. En waarschijnlijk mis je nu al het gevoel van zand tussen je tenen, zon op je gebruinde huid en vroeg op de dag beginnen met alcoholische versnaperingen. Ik snap het gemis helemaal. Zeker als de lucht besluit om een mij een tweede douche te geven als ik ‘s ochtends naar buiten loop.

Langzamerhand verplaatsen we ons steeds meer naar binnen. Dus waarom niet gewoon de natuur, waar we zo van genoten hebben deze zomer, in huis halen? De botanical trend is ondertussen al een tijdje gaande. Maar wij kunnen er geen genoeg van krijgen, dus gaan we gewoon nog even door.

Behang
Ik ben altijd fan van een accentmuurtje en al helemaal eentje met een toffe print. Het is een mooie manier op wat groen in huis te halen, zonder dat je ervoor hoeft te zorgen. Botanisch behang is uiteraard een beetje druk, daarom is het verstandig om een enkele muur te kiezen en misschien niet je hele huis ermee te behangen (tenzij dit je ding is en dan zeg ik ‘bravo durfal’). Vind je zelfs een hele muur een beetje too much? Kies dan voor een botanische poster op een zachtgroene muur, zoals onze specialist Esther Scherpenzeel dat gedaan heeft.

Meubilair
Wat heerlijk dat we in een tijd leven dat je meubilair allemaal gekke printjes mag hebben. Je kunt er dus voor kiezen om een bank of stoel te nemen in botanische print. Een bloemetje, een blaadje, maakt niet uit zolang het leeft. Tip: als je voor drukke printjes kiest betreffende je meubels, is het misschien handig om voor een rustige kleur op de muren te kiezen. Behoud de harmonie.

Accessoires
De makkelijkste en tevens ook goedkoopste manier om de natuur in huis te halen is door botanische accessoires te gebruiken. Met een sierkussentje kom je al een heel eind. Of kies voor een mooie vaas voor een groot blad.

Maar wil je nou echt een botanisch huis? Haal gewoon lekker wat planten in huis. Extra zuurstof, extra groen, extra leven. Ze hebben alleen wat water, licht en liefde nodig.

Wat is jouw stijl?
In een paar klikken weet je wat bij je past. Doe de stylematcher.