De Feestdagen komen eraan!

29 november 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Het is alweer december, wat is dit jaar toch vliegensvlug voorbijgegaan. Het begint steeds kouder te worden en alle gezellige lampjes worden buiten opgehangen. Het is de maand dat niemand raar opkijkt als je constant zin hebt in warme chocolademelk. Het is de maand dat iedereen bij elkaar komt om zonder gêne lekker te smikkelen van lekkernijen. Het is de maand dat glühwein wordt geschonken en iedereen lief voor elkaar probeert te zijn. Ja mensen, het is alweer tijd voor de feestdagen.

Persoonlijk ben ik groot fan van alle festiviteiten. En niet omdat opeens iedereen aardig tegen elkaar gaat doen, maar vooral omdat iedereen een ‘het mag nu’ instelling heeft. Wijn vloeit rijkelijk en we letten allemaal even niet zo erg op de calorieën. Al merk ik wel dat mijn sportschool irritant veel drukker is dan gewoonlijk. Ach, iedereen is zich aan het voorbereiden en dat is hun goed recht, want er komen nog behoorlijk wat feestjes aan. Over een paar dagen is het al Sinterklaas. Kinderen zijn al weken vol blijdschap hun schoen aan het zetten en jij bent waarschijnlijk nog druk bezig met de laatste cadeautjes bij elkaar sprokkelen voor het grote dobbelspel. Of misschien maken jullie er thuis helemaal een feestje van met uitgebreide surprises.

Chillen in de Vitra Eames Lounge chair

Omdat ik uit New York kom, krijg ik nog altijd een romantisch gevoel in mijn buik als het sneeuwt in december. Sommige dingen horen gewoon en sneeuw in december is daar één van. Iedereen draagt grote truien en wil lekker binnen zitten op onze grote vriend de bank. En geen avond, knus tegen elkaar aan liggend op de bank met opgetrokken voetjes, is compleet zonder dekentjes. Zoveel. Mogelijk. Dekentjes. Het liefst zit ik opgerold in een cocon van twee à drie dekentjes. Mijn huis is niet eens heel koud, ik houd gewoon van de warmte. Misschien wordt het tijd om te gaan investeren in een haard.

En dan is het alweer kerst. All you need is love kijken. Al je werk borrels en etentjes met vrienden even goed afsluiten met drie dagen kerst. Drie dagen? Ja, want tegenwoordig is kerstavond ook echt een ding. Als Amerikaan moeten er ook cadeautjes uitgewisseld worden en ik geef vaak kleding of een mooie woonaccessoire aan mijn directe familieleden. Ik dwing zonder gêne mijn smaak aan hen op, maar stiekem weet ik ook gewoon wat ze leuk vinden.

Spartherm-Passo-XS

En dan heb je nog een paar dagen om te bedenken wat je voornemens voor het nieuwe jaar gaan worden. Wil je stoppen met roken? Gezonder gaan leven? Meer investeren in kwaliteit dan kwantiteit? Je moet je voornemens tenslotte de hele maand januari volhouden voordat je stilletjes opgeeft. Maar wees niet te streng voor jezelf, want goede voornemens zijn niets meer dan kleine doelen en die mag je het hele jaar door stellen. En opgeven en opnieuw stellen. We’re all a work in progress.

Dus eet, feest, vier en geniet met al je lievelingsmensen. En houd onze blogs in de gaten voor de leukste weetjes, tips en tricks voor de feestdagen!

Alvast Happy Holidays, namens Team Cafedeco