Een eigen paleisje

11 juli 2019
Omani McDaniels

Het Paleis Huis ten Bosch, waar Koning Willem-Alexander met Koningin Maxima en de prinsesjes woont, is officieel klaar met renovaties. En na wat foto’s te hebben gezien, was ik best wel onder de indruk. Zoals vele andere meisjes heb ik vroeger ook gedroomd van prinses zijn en in een Paleis wonen. Maar als ik eerlijk ben was ik in mijn fantasie altijd koningin en kon dat hele prinses zijn me gestolen worden.

Intussen is mijn smaak in woningkeuze redelijk veranderd, want ik neig meer naar bohemian chique dan naar klassiek interieur, met uitzondering van spiegels. Maar als ik op het internet aan het scrollen ben, dan merk ik toch dat mijn kleine kinderhartje nog steeds kan fantaseren over wonen in een paleis en omringt worden door hoge plafonds, klassieke meubels en zoveel mogelijk goudaccenten en gigantische spiegels. Ik zou trouwens ook niet klagen als ik in van die belachelijk grote Marie Antoinette jurken moest rondlopen.

Het paleis van onze Koninklijke familie is uiteraard heel klassiek ingericht, maar heeft ook wat moderne elementen. Bijvoorbeeld de prachtige paardenbloem kroonluchter, die daadwerkelijk gemaakt is van geplukte paardenbloemzaadjes. Het doet me ook deugd om te weten dat ik geen koningin hoef te zijn om indrukwekkende kroonluchters in huis te hebben. Als ik me een beetje koninklijk wil voelen dan ga ik gewoon bij Tom Dixon kijken, want de meubels en verlichting van dit merk zijn koninklijk van zichzelf. Nu nog een reden vinden om een Marie Antoinette jurk te dragen.