Een huis vol groen

3 juli 2019
Omani McDaniels

Hallo allemaal,

Wat een week van heerlijk weer hebben we gehad. Elke keer dat de zomer in volle gang is wil ik het liefst de hele dag de deuren wijd open hebben staan en zoveel mogelijk groen in huis. Ik denk dat ik stiekem gewoon in een jungle zou willen leven. Maar wat er dus gebeurt is dat ik bijna dagelijks thuiskom met een nieuwe plant.

Iedere plant in mijn huis heeft een eigen naam en uiteraard ook een eigen voedingsschema. Ja, ik neem mijn #plantmomlife heel serieus. Maar de zomer is ook de tijd van vakantie. En als je een plantenliefhebber bent zoals ik, dan is zomaar op vakantie zonder een uitgebreide handleiding en een gewillige verzorger best lastig. Zodoende kwam ik op het idee om meer cactussen in huis te halen. Ook groen, ook gezellig, maar veel minder werk.

Mijn idee werd in motie gezet toen ik met een vriend in de Intratuin stond. Oké ik stond eigenlijk niet, ik was in de kar geklommen ervan uitgaande dat ik geduwd zou worden. Toen we bij de cactus-afdeling terecht kwamen kreeg ik een briljant plan. In plaats van dat we een volgroeide cactus zouden kopen, moesten we een baby cactus kopen en een wedstrijd houden. Wie uiteindelijk de grootste cactus kon groeien zou dan met de eer mogen strijken. Er is een maand voorbij en die cactus is nog geen millimeter gegroeid. Dit wordt duidelijk de langste wedstrijd van mijn leven. Ach, ik houd nou eenmaal van groen en ik vind het niet erg om te wachten. Maar voor wie niet kan wachten is er nog altijd een porseleinen versie zonder stekels.

Ben jij nou ook dol op cactussen? Doe dan mee aan onze winactie en win een Serax cactus vaas of een opblaasbare cactus!!