Experimenteren met styling

21 augustus 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over styling. Niet iedereen is continu het internet en fysieke winkels aan het afstruinen op zoek naar spullen om hun huis mee aan te kleden. En we zijn niet allemaal natuurlijke stylisten. Vele van ons zien een kale kamer als een enorme berg in plaats van een waanzinnige uitdaging. Maar ik ben hier om je te vertellen dat stylen helemaal niet zo eng is. Je moet het gewoon durven.

Kiezen van kleur
Het is beste om te beginnen met een kleur die je in een specifieke ruimte wilt. Deze kleur hoeft tevens niet door het hele huis doorgevoerd te worden. Je mag spelen per kamer. Kijk naar de grote meubels die je hebt en bedenk of hier het beste een lichte, donkere, warme of koude kleur bij past. Je hoeft dan ook niet de hele kamer die kleur te verven, je kunt ook voor een accentmuur kiezen.

Accessoires
Het kiezen van accessoires kan soms een uitdaging zijn. Je wilt niet teveel spulletjes hebben en je wilt ze op de juiste plek hebben staan. Een dressoir hoeft niet vol te staan met accessoires. Kies liever voor één of twee items die je graag tentoon wil stellen op je dressoir. Een mooie vaas of kandelaar bijvoorbeeld. Het is ook leuk om je accessoires te gebruiken om de gekozen kleur door te voeren in de rest van de ruimte. Of om juist als contrast kleur te gebruiken. Speel met tinten. En als je het moeilijk vindt om de juiste kleur te kiezen, kun je altijd terugvallen op wit, zwart en metallics.

Opbergen
Zorg ervoor dat alles een plek heeft. Je wil geen losliggende spullen en een eettafel vol zooi is niet heel uitnodigend om aan te gaan zitten. Gebruik opbergsystemen of zorg ervoor dat je genoeg opbergruimte in de vorm van dichte kasten hebt. Heb je spulletjes die je graag tentoonstelt, dan kun je altijd ervoor kiezen een open kast of vitrinekast ergens neer te zetten.

Geef nieuw leven
Als je bezig bent met een restyling van je huis, dan kun je er ook voor kiezen om oud meubilair nieuw leven in te blazen. Misschien heb je een oud kastje dat ooit van je oma is geweest, waar je geen afstand van kunt nemen. Met een likje verf kom je al een heel eind. Bedenk hierbij ook welke kleur je wilt gebruiken. Wil je een zachte overgang hebben en in hetzelfde kleurenpalet blijven als de muur? Of wil je juist dat je nieuwe pronkstuk wat meer opvalt en kies je voor een opvallende kleur die contrasteert?

Uiteindelijk is het (re)stylen van je huis best makkelijk als je bepaalde richtlijnen volgt. Gelukkig is er altijd meer dan genoeg inspiratie om te vinden. Onder andere bij onze fantastische interieur specialisten. En mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je altijd een van onze stylisten boeken voor een afspraak. En voor je het weet ben je zelf advies aan anderen aan het geven.