Gezellige slaapkamer

24 mei 2017
Berber Govaars

Met welke accessoires maak je een slaapkamer gezelliger zonder de muren te verven? 

 

Dat is helemaal niet zo moeilijk! Een mooie slaapkamer begint bij een goed headboard. Of gewoon bij zo’n prachtig bed van Loof, zoals op de foto. Het headboard is daarbij de blikvanger! Het zegt eigenlijk al genoeg dat er niet eens een goed Nederlands woord voor dat item is, maar een hoofdbord komt redelijk dichtbij. Hier zie je ze nu ook wel opduiken, maar in andere landen kun je ze ‘overal’ los kopen. Het is dan een soort gestoffeerde plank op pootje die je tussen hoofdeinde van je bed en de wand klemt. Zo’n hoofdbord geeft je bed een royale en comfortabele look, ook al is je matras al lang de houdbaarheidsdatum van 10 jaar voorbij.

Loof: moderne slaapkamer

Je hoofdbord hoeft niet eens zacht te zijn, ik heb eens met groot succes een logeerkamer gestyled door het silhouet van een antiek houten headboard, compleet met ronde ornamenten op de wand te schilderen. Maar we zouden juist niet verven in deze vraag.

Een andere slaapkamer truc is om dat 4-seizoenen dekbed (met een dunne en dikkere deken die aan elkaar geklikt kunnen worden) uit elkaar te trekken en twee verschillende maar bij elkaar passende hoezen te gebruiken. Het tweede dekbed (in de winter is het de dunne en zomers de dikke) klap je halverwege het bed terug. Het ligt dan als een hippe sprei aan je voeteneind mooi te wezen. Koop ook een extra hoofdkussen, je hebt met die extra hoes immers toch een sloop over en ook dit geeft je bed onmiddellijk een hotelsuite-look.

Je kunt de gekozen stijl en kleur doorzetten met vloerkleden. Kijk je op het voeteneind als je de kamer in komt, dan is het mooi onder dat voeteneinde een kleed te leggen dat aan alle kanten een stuk uitsteekt. Het hoeft per se niet onder het hele bed te liggen. Je kunt ook twee lopers, (smalle, lange kleden) aan weerszijden van het bed leggen. Warm aan de voeten, maar ook weer een leuke aankleding. Als je ruimte hebt, plaats dan een ladekast ergens in de kamer. Dat is niet alleen handig, maar erop kun je ook weer los gaan in woondecoratie.

Rest ons alleen nog de verlichting. Pak dat aan alsof het een gewone kamer is. Blijf weg van plafonnières of hanglampen in het midden van de kamer. Trek daar vandaan hooguit twee textiele draden die decoratief over het plafond lopen tot weerszijde van het tweepersoonsbed om vanaf daar naar beneden te gaan en naast je hoofd, boven je nachttafeltje in een leuk lampenkapje eindigen. Vul dit aan met een of twee staande lampen en een tafellampje op het dressoir. Zet alle stekkers op een sensor met afstandsbediening en leg die dichtbij de deur. Zo klik je de heleboel bij binnenkomst aan en vanuit je bedje zet je ze ook weer allemaal uit. Welterusten!