Gladde wanden?

31 mei 2017
Berber Govaars

Hoe kan ik het beste de wanden van onze nieuwe woning af laten werken? Granol, spuitwerk, schuurwerk of toch glad stuken?

 

Oei, hier ben ik zelf eens zo de fout mee ingegaan! Het was in de jaren negentig. Ons eerste eigen huis in een nieuwbouwwijk. Veel beslissingen die snel genomen moesten worden. Wij kozen gehaast voor granol in kleur en spuitwerk. Dat kostte tijd die we eigenlijk niet hadden (voor het laten aanbrengen en het drogen) en heel veel zuur gespaarde centjes. En toen gingen we dus bij de nieuwe buren op bezoek. Die woonden al lang en breed terwijl bij ons de ramen nog tegen elkaar open stonden voor het drogingsproces. Zij waren al helemaal klaar en hadden prachtige gladde wanden.

 

Hoe? Gewoon de gaatjes op het beton dichtgesmeerd en er verf overheen geknald. Als ik eens een wandje wilde schilderen moest ik met een blokkwast de verf in die rot gaatjes zien te poeren, terwijl de buren gewoon een rollertje op een bezemsteel staken en bij wijze van spreken iedere week een ander kleurtje uitprobeerden. Moet ik meer vertellen of begint mijn advies al te dagen?

 

GLADDE WANDEN, neem alstublieft gladde wanden! Ze zijn minder mode gevoelig, gemakkelijk te schilderen en over te schilderen en nog eens te schilderen, jaar in jaar uit. En ook nog eens erg ontvankelijk voor een tijdelijk behangetje! Zoals bijvoorbeeld dit mooie behang van Arte Skin op een foto van Dess Kirstins. Nou daar is toch geen woord Chinees bij volgens mij. Succes!

Zuiver Tripod lampen