Gulden driehoek

14 juni 2017
Berber Govaars

Ik heb een keukenindeling gemaakt, maar volgens de keukenverkoper voldoet dat ontwerp niet aan de ‘gulden driehoek’ is dat erg?

 

De keukendriehoek is inderdaad een ontwerprichtlijn waar veel keukenplanners zich aan vastklampen. Logisch want het is op zich een goede start van een ontwerp. Het idee erachter is dat de meest gebruikte elementen in de keuken snel en eenvoudig te bereiken zijn. Het gaat dan altijd om de koelkast, het fornuis en de spoelbak. Die zou je, navigerend door je keuken in een driehoek moet kunnen belopen. En de zijdes van die driehoek moeten dan bij elkaar opgeteld tussen de 6 en 8 meter liggen. Is het een wet van meden of persen? Welnee! Is het handig als die driehoek er wel is? Ja!

Maar als het in jouw ontwerp of keuken niet uitkomt en je bent geen professionele kok, zou ik die hele driehoek desnoods tot hexagon verbuigen. Het oog wil namelijk ook wat en de rest van de ruimte moet ook fatsoenlijk en praktisch ingedeeld kunnen worden. Een beetje buiten de lijntjes kleuren kan niet alleen heel verfrissend maar vooral ook mooi zijn!

Vraag het Berber keuken