Hier een kleed, daar een kleed

26 oktober 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Het begint weer wat kouder te worden en het wordt steeds aantrekkelijker om lekker knus binnen te blijven. En wat is er nou knusser dan in de woonkamer te verzamelen, op de bank met dekentjes. Daarbij horen natuurlijk lekkere warme voetjes. Dus moet je wel een fijn vloerkleed in de kamer hebben om de kou van de vloer niet te hoeven voelen. Te ver gezocht, de link die ik gemaakt heb om over vloerkleden te kunnen praten? Nee, joh!

Er zijn een aantal dingen waar je aan kunt denken bij het uitkiezen van een vloerkleed. Grootte, print, textuur, kleur en vorm. Daarnaast kun je bedenken of je een hoog- of laagpolig kleed wilt. Ik ga het vandaag hebben over kleur, textuur en grootte.

Bonaparte Vintage vloerkleed

Kleur
Ieder huis heeft een andere interieurstijl en toch heeft haast ieder huis minimaal één kleed. Kleur kiezen kan hierbij een uitdaging zijn. Als je een huis hebt met veel verschillende kleuren en prints, dan is een kleed in een neutrale kleur zonder print misschien de beste optie voor jou. Sommige mensen willen namelijk een kleed dat hun meubels complementeert, maar niet overschreeuwt. Als je van wat meer pit houdt, dan is een knalkleur met opvallende print misschien wat meer voor jou. Dat zou misschien precies hetgeen kunnen zijn dat jouw interieur naar een hoger niveau tilt.

Grootte
Wat grootte betreft zijn er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Een kleed moet de zitgedeelte van je woonkamer tot een geheel maken, maar hoeft qua grootte niet afgestemd te worden op de de gehele woonkamer. De regel die voornamelijk wordt aangehouden is dat de voorste poten van de meubels in je zithoek op het kleed staan. Maar ook daar kan vanaf worden geweken. Het is alleen wel fijn als de voorste poten van de bank op het kleed staan. Zo kun je namelijk warme voetjes houden als je op de bank zit.

Textuur
Er wordt vaker naar kleur, vorm en grootte gekeken, maar ik ben echt van de textuur. Ik wil op blote voeten kunnen rondlopen en het gevoel hebben dat mijn voetjes gestreeld worden. Maar wat betreft textuur is comfort vaak niet echt het eerste waar stylisten aan denken. Er wordt vooral gekeken naar de andere texturen in de zitgedeelte van je woonkamer. Hierbij is contrastering mooi. Heb je een fluwelen bank? Dan is misschien een tegenovergesteld textuur juist een mooi balans. En heb je een leren bank? Dan is misschien een hoogpolig, zacht kleed ideaal. 

Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan kun je altijd advies vragen van één van onze geweldige stylisten.