Hoe combineer ik bijzettafeltjes?

28 mei 2019
Berber Govaars

Hoe combineer ik bijzettafeltjes? Ik zie vaak verschillende soorten bij elkaar maar wat zijn de do’s en dont’s? Dat is de vraag van deze week.

 

Ik zag het laatst nog ergens op televisie voorbijkomen, een salontafel opstelling anno vroeger: Een lederen hoekbank met ‘tarzanbocht’ waarvoor een grote langwerpige salontafel. Krap dertig centimeter van de bank geplaatst. Zodat je, je erlangs moet wurmen, zijwaarts schuifelend. Zo deed je dat jarenlang. Je glaasje, borrelnootjes en de Tv-gids lekker onder handbereik. Hoewel de grotere ‘enkele’ salontafel hier en daar wel weer opduikt, zijn meerdere kleinere tafeltjes nog altijd en vogue.  Terecht ook, want het is niet alleen leuk, het oogt ook luchtig en je trekt er zo een naar je toe, zodat je snel bij je telefoon kunt om de verlichting aan te doen, de thermostaat een tandje hoger te zetten en je Netflix serie op te zoeken. Andere tijden.

 

Bij het kiezen van de juiste combi voor jou thuis zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden anders kan het effect compleet mislukken. Belangrijkste is dat de tafeltjes verschillen in hoogte en dan liefst zo dat ze deels onder elkaar geschoven kunnen worden. Het hoeft maar een klein stukje te zijn. Dat brengt al eenheid. Let er ook op of de poten van de tafeltjes dat ook toelaten. Veel merken hebben een tafeltje dat in verschillende maten en materialen te koop is. Zoals deze Arabica tafeltjes van Dutchbone.

Voordeel daarvan is dat de tafeltjes een overeenkomst hebben. Of dat nou in materiaal, kleur of vorm is, dat maakt niet uit. Het zorgt voor een passend geheel. Let daar dus ook op als je tafeltjes van verschillende afkomst wilt combineren. Overdrijf tot slot niet. Stem het formaat van je combinatie af aan je zithoek. Niet te groot, niet te klein met genoeg loopruimte eromheen. Meestal zijn drie of vier voldoende. Je zult namelijk niet de eerste zijn die gaat lijden aan een kleine-tafeltjes-fetish. Als je niet oppast blijf je ze kopen en moet je net als vroeger langs je bank schuifelen alvorens neer te kunnen ploffen!

Dutchbone Arabica tafels

 

Wil je meer blogs lezen? Klik hier!

Wooninspiratie nodig? Bekijk ons lookbook