Vraag het Berber – Hoe groot moet het kleed zijn?

21 december 2016
Leon de Haas

Ken je dat gevoel dat je blij bent met je huis, maar toch altijd blijft twijfelen over die paar vragen… had ik niet een muur een kleur moeten geven en welke muur dan? Ik wil mijn interieur toch een beetje updaten, maar hoe dit te doen zonder van scratch te starten. You name it! Heb jij een interieurvraag? Stel m op ons forum en wie weet selecteert Berber jouw vraag of stuur een mail naar info@cafedeco.nl.


A. Trefla vraagt: Hoe groot moet het kleed in mijn zithoek zijn?

Voor het bepalen van de grote van een vloerkleed in de zithoek hanteer ik een soort gulden snede. Die gaat als volgt: Zet je zithoek neer (bank(en) en eventueel een fauteuil, of twee) op een prettige afstand van elkaar. Nu weet je de maat van je vloerkleed. Dat zou namelijk zo groot moeten zijn dat alle voorpootjes van je meubelen er ruim op passen. Aan de zijkanten van je zithoek moet het kleed liefst een centimeter of 15 tot 20 uitsteken. Weinig ziet er in huis namelijk zo benepen uit als een te klein vloerkleed in de zithoek. Waar je voeten bijvoorbeeld niet op staan als je zit. En waarbij je ook nog over de rand kan struikelen bij het opstaan… Brrr!

Het kan heel goed dat jouw gulden snede uitkomt op een niet gangbare maat vloerkleed. Geen probleem. Bij een goede interieurzaak kun je kamerbreed tapijt tot kleed laten omzomen. Dat hoeft helemaal niet een effen tapijt te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar de collectie Desso&Ex. Prachtig tapijt met mooie dessins!

Desso vloerkleden
Foto: Desso