Home make-over on a budget

17 september 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Een logisch vervolg in het volwassenschap is om een huis te kopen. Een leuk idee, maar gezien de prijzen is het niet voor iedereen even haalbaar. Het gevolg? Steeds meer mensen besluiten hun huidige huis een opknapbeurt te geven. Ongeacht de reden, een make-over voor je huis is altijd een leuk idee. Er is niets fijner dan thuiskomen in een opgeknapt huis. Je gaat redenen moeten verzinnen om het huis uit te gaan. Hier een paar tips die jouw vertrouwde huisje kunnen omtoveren tot een splinternieuw paleis.

Een likje verf
Wat een nieuwe kleur op de muren wel niet voor elkaar kan krijgen. Kies een leuke kleur voor op de muur of behoud witte muren en kies voor een accentmuur. Als je echt zin hebt om er iets speciaals van te maken, kun je er ook voor kiezen om je muren bijvoorbeeld een ombré effect te geven. Hierbij heb je onderaan de muur een donkerdere kleur die geleidelijk verdunt en lichter wordt.

Verplaats je meubels

Je hebt natuurlijk heel goed nagedacht over de opstelling van je meubels, maar niemand heeft (als het goed is) je meubels vastgespijkerd aan de vloer. Verplaats de bank en creëer een zithoek aan de andere kant van de kamer.

Een nieuw kleed
Sommige dingen zijn heel erg bepalend voor de algehele sfeer en één van die dingen is een vloerkleed. Wil je een andere uitstraling in huis? Kies voor een vloerkleed dat beter past bij je nieuwe inrichting.

Planten
Planten zijn een goedkope manier om (letterlijk) nieuw leven in je huis te blazen. Geef je huis een beetje jungle fever en verspreid wat planten door het huis. Zorg er alleen wel voor dat ze de juiste liefde en aandacht krijgen. Dode planten zijn niet heel gezellig om naar te kijken.

Lijstjes op de muur
Heb je mooie foto’s die je eindeloos bewaart? Of een lege muur waar je geen raad mee weet? Haal een stuk of tien fotolijsten van verschillende formaten en creëer je eigen fotocollage. Of misschien wil je wel naar een echt kunstwerk kijken. Ixxi heeft hele betaalbare, mooie wanddecoraties die net dat extra beetje flair geven.

 

 

Sierkussen en dekentjes
Je hoeft heus geen nieuwe bank of fauteuil te kopen als je je huis aan het opknappen bent. Het inwisselen van sierkussens en dekentjes maakt al een heel groot verschil. Wil je echt een beetje uitsloven? Zorg dan dat je muren, accessoires en vloerkleed in dezelfde stijl zijn.

En heb je een beetje hulp nodig met het (re)stylen van je huis? Niet getreurd, onze stylisten kunnen je het beste advies van de wereld geven.