Vraag het Berber – Kerstboom eruit, kamerplant erin

4 januari 2017
Berber Govaars

Ken je dat gevoel dat je blij bent met je huis, maar toch altijd blijft twijfelen over die paar vragen… had ik niet een muur een kleur moeten geven en welke muur dan? Ik wil mijn interieur toch een beetje updaten, maar hoe dit te doen zonder van scratch te starten. You name it! Heb jij een interieurvraag? Stel m op ons forum en wie weet selecteert Berber jouw vraag of stuur een mail naar info@cafedeco.nl.


Sanne Erkoop vraagt: Die lege plek waar de kerstboom stond… Wat moet ik er mee?

Je moet er van genieten, van die lege plek! Weer lekker ruimte in kamer én hoofd. Zelf word ik juist blij van die lege plek. Als je dat niet hebt is het een optie om de boom wat langer te laten staan. Op Instagram viel me op dat veel mensen nog voor Nieuwjaar de boom eruit gooiden. Ik zou zeggen laat hem staan, keurig zoals het ‘hoort’ tot Driekoningen op 6 januari. Tegen die tijd ben je die naalden en groene sta-in-de-weg zo zat dat je blij bent als ie weg is. ?

Overigens, een tip tussendoor, ik heb het even opgezocht, maar laat die boom nooit tot na 6 januari staan. Dat schijnt ongeluk te brengen… Als je na deze extended kerst-periode toch nog door een lege plek wordt aangegaapt is het een goed idee om met je meubels te schuiven. Gooi die indeling lekker om. Het geeft een frisse interieur start aan het nieuwe jaar.

Maar er zijn meer opties. Al jaren is het een gevleugelde uitspraak, afkomstig uit de goede marketing machine van kwekers: Kerstboom eruit, kamerplant erin. Ook in de jaren dat niemand meer aan de kamerplant wilde riep de groen-branche dat al om het hardst. En het is inderdaad een mogelijkheid, vooral nu de urban jungle trend nog helemaal hot is. Maar dan zou ik het gapende kerstboom gat niet opvullen met 1 kamerplant, maar met een verzameling. Zet ze op verschillende hoogtes bij elkaar. Kies groene planten met interessant blad, bijvoorbeeld door de grote of de vorm van het blad. Maar bij deze optie heb je dus geen teruggevonden ruimte in kamer en hoofd. Maar dat is wellicht op te lossen met yoga-lessen… Namasté

Kerstboom eruit, kamerplant erin