Kleine kinderstoeltjes

17 mei 2017
Berber Govaars

Waar moet ik op letten bij het uitzoeken van kleine kinderstoeltjes?

 

Kleine stoeltjes, voor kleuters, waren vroeger nauwelijks te koop. Mijn moeder was kleuterleidster. Dat had als voordeel dat er bij ons thuis altijd wel een oud model schoolstoeltje rondslingerde. Het doet nog zeer dat ze door de jaren heen verdwenen zijn. Dat is dus tip 1 bij het kiezen van een kinderstoeltje: Gooi hem nooit weg. Kies er een die leuk genoeg is om een tweede leven in te gaan als object, plantenstandaard en uiteindelijk, na een overbrugging op zolder, ook voor een volgende generatie!

Kies het stoeltje bij de rest van je inrichting en niet bij de inrichting van de kinderkamer. Geen kleuter zal vaak alleen op zijn kamer op een stoeltje gaan zitten Dat ukken stoeltje verhuist dus al snel naar de televisie en samen met het speeltafeltje naar de woonkamer. Dus ligt de volgende tip voor de hand: Zorg dat het stoeltje bij de woonkamer past. Dat kan zijn in kleur, stijl of materiaal. Let vooral ook op het formaat van de stoel. Het moet geen sta in de weg zijn! In kleinere zithoeken is een multifunctioneel stoeltje vaak een oplossing. Je hebt ze die je kunt kantelen voor een hoge of lage zit, maar ook op zijn kop kunt zetten als kruk of tafeltje.

Ook leuk: Kies voor een miniatuur versie van die designstoel die je bewondert, maar waar je niet direct de eettafel mee wilt vullen. In een mini-versie heb je hem dan toch in huis. Denk bijvoorbeeld aan de Panton Chair van Vitra, zoals op de foto. Overigens zijn er van een heleboel populaire midcentury moderne stoelen verkleinde nep-versies te koop, speciaal voor kleine billetjes van jouw mini.

Vitra Panton Junior