Nieuwe huis inrichten

21 juni 2017
Berber Govaars

Ik ga mijn nieuwe huis inrichten, waar kan ik het beste mee beginnen? Een tekening op schaal met uitgeknipte meubels? 

 

Een goed begin is er al! Namelijk het voornemen om niet gewoon naar de meubelboulevard te rijden, wat slordige stappen te tellen als je langs een geschikte bank loopt en dan met een natte vinger beslissen dat die vast wel past. Dat werkt niet. Je interieur van tevoren even goed plannen is een beter idee. Dat begint met de maten weten van de meubels die je in je nieuwe huis wilt zetten. Als je een indeling hebt bedacht.  En je twijfelt of het allemaal wel passen gaat is het slim om de omtrek van de meubels even op de vloer te projecteren. Als er nog geen vloer ligt teken je de meubels in de juiste maat met stoepkrijt op de vloer. Ligt er al wel een mooie vloer dan kun je het ook met aan elkaar geplakte kranten doen of niet te sterk schilder tape.

Tuurlijk kun je ook wel met uitgeknipte meubeltjes op een plattegrond schuiven, maar als dat je vak niet is, is dat niet alleen veel werk maar geeft het je ook een minder goed beeld van het eindresultaat. Als er veel nieuwe meubels en accessoires in de planning liggen is het slim om ook een moodboard te maken. Dat is een overzicht van alle meubelstukken, kleuren en materialen die je in de kamer wilt gebruiken. Daarop zie je in een klap of je de juiste sfeer te pakken hebt.

Je kunt voor zo’n moodboard met schaar en lijm in de weer, maar het kan ook digitaal! Kijk eens op Polyvore.com. Daar kun je moodboards zoals op de foto maken met alle producten die je wenst. Zolang ze maar ergens online te koop of te zien zijn maakt de site er razendsnel een handige uitsnede van.  Die je naar eigen goeddunken groter en kleiner kunt maken voor een mooie collage.

vraag het berber