Spelen met verf

19 september 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over kleuren op je muur. Als kind heb je waarschijnlijk geleerd dat je nooit met verf mag spelen. Maar luister in dit geval vooral niet naar je ouders, want spelen met verf kan juist heel leuk en zelfs heel sophisticated zijn. Nee, ik zeg uiteraard niet dat je een pot verf moet pakken en lekker moet gaan kliederen. Tenzij dat je ding is en dan zeg ik: ‘Let your artistic freak flag fly’. Je kunt op verschillende manieren met verf ‘spelen’. Het is een hele makkelijke manier om je huis wat persoonlijkheid te geven. Over het algemeen blijven we bij de natuurlijke scheidingslijnen van een muur als het gaat om kleur hanteren. Maar wie zegt dat dat moet? Met behulp van verf kun je heel makkelijk met dimensie spelen.

Two tone muur
Wie zegt dat je niet meerdere kleuren op je muur kunt hebben? Een Two tone ruimte geeft sowieso heel veel persoonlijkheid, maar heeft ook een effect op je perspectief. Als je een donkerdere kleur boven doet dan verlaag je het plafond. En andersom dan laat je het plafond juist hoger lijken.

TONE IT UP: TWO TONE PAINTED WALLS

Scheidingslijnen creëren
Door een kleur gedeeltelijk door te trekken op een andere muur creëer je dimensie. Scheidingslijnen kunnen namelijk gecreëerd worden waar je maar wil. Het is niet alleen opvallend, maar zorgt ook voor optisch bedrog.

De vloer

Hoog plafond
Heb je nou een woning met een hoog plafond, dan is het misschien een idee om het plafond juist een kleur te geven. Het geeft heel veel sfeer, maar zorgt er ook voor dat het plafond verlaagd wordt. Think outside of the box en kies voor een kleur die waar je blij van wordt en die opvalt zonder te overschreeuwen.

my scandinavian home: Beautiful Colour Inspiration From 'The Home', Copenhagen. Living room with burgundy / brown ceiling. photo: These Four walls.

Vind je het nou moeilijk om een color scheme te kiezen die past bij jouw interieur. Niet getreurd, daar hebben we mensen voor. Onze stylisten staan klaar om in te springen en jou het interieur van je dromen te geven.

 

 

Erachter komen wat jouw interieurstijl is? Doe de stylematcher.