Tips voor de kerstdagen

23 december 2019
Sanne Leeh

Dag allemaal,
Kerst gluurt al een tijdje om het hoekje en het is bijna zover: Kerstmis! Zelf vind ik kerst de fijnste tijd van het jaar, alle gezelligheid en liefde die overal te voelen is. Kerst betekent voor iedereen wat anders en iedereen heeft zijn eigen tradities. Daarom heb ik op onze socials een oproep gedaan naar de ultieme kersttips. In het kader van sharing is caring, heb ik ze voor jullie op een rijtje gezet:

1. Kaarsjes
@marlies_pim heeft ons via Instagram laten weten dat voor haar het pas echt kerst is wanneer er zoveel mogelijk lichtjes in de woonkamer te vinden zijn. Kaarsjes, zo zegt ze, versieren haar woonkamer en zorgen voor sfeer. Ook zijn ze vriendelijker voor de energierekening, omdat je je lichten uit kan laten!

Net echt

2. Wandelen in het donker
Marian Zwarts heeft ons via Facebook laten weten dat zij met haar gezin allerlei dingen onderneemt op kerst. Zo gaan ze het liefst samen eten, spelletjes doen en wat wij een geweldig idee vonden: een wandeling maken in het donker. Ultiem genieten van alle kerstverlichting. Ik krijg spontaan zin in een kop warme chocolademelk.

3. Zelf een kerststol maken
Ling Choi maakt traditiegetrouw zelf kerststollen. Naar recept van de Duitse moeder van haar wederhelft, maken ze een stuk of 4 kerststollen. Die worden dan weer aan de familieleden geschonken. Een super leuk idee om ook zelf eens te proberen!

Feestelijk rood

Ik kon het natuurlijk zelf ook niet laten om mijn kersttip te delen. Voor mij is het pas echt kerst wanneer de openhaard aangaat en de lichten uit. Een paar kaarsjes en kerstlichtjes aan en genieten van het ultieme kerst en winter gevoel.

Wat maakt kerst voor jou kerst? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

Wij wensen iedereen alvast een heerlijke kerst!