Vakantie in eigen tuin

25 juli 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Wat een hitte hebben we weer gehad, die global warming is geen grap. Toch kan ik niet klagen als het zonnetje op me schijnt en heel Nederland weer in korte broek rondloopt. Daarnaast zorgt dit weer ervoor dat niemand raar opkijkt als je de hele dag ijsjes zit te eten. In de winter krijg ik soms vreemde blikken.

Het voelt qua temperatuur dan wel als vakantie, maar als je van school af bent en niet elders ter wereld op een strand ligt, dan bestaat er een kans dat je gewoon moet werken. Daarom heb ik hier wat tips om de schaarse vrije uurtjes die je hebt te besteden als ‘staycation’.

Tover je tuin of balkon om tot zomerparadijs
Alleen omdat je niet op vakantie bent, betekent niet dat je je balkon of tuin niet kunt behandelen als je persoonlijke resort. Zet meubilair in je tuin waar je heerlijk op kunt loungen zoals een tuinbank of fauteuil. Hang lampjes en lampionnetjes op voor wanneer het donker wordt. Zet in je tuin een tuintafel waar je met een groep vrienden of met je gezin aan kan eten en kleed deze mooi aan. Op het balkon kun je makkelijk een klein tafeltje met twee stoeltjes kwijt. Emu heeft bijvoorbeeld een grote selectie tuinmeubilair die ook op het balkon zouden passen.

Verwen jezelf met lekkernijen die je normaliter alleen op vakantie zou eten of drinken
Ben jij op vakantie verslaafd aan Sangria, net als ik? Maak voor jezelf een groot karaf Sangria en zet het in de koelkast. Uiteraard hoeft het geen alcoholisch versnapering te zijn. Je kunt ook heerlijke mocktails maken en uit mooie wijnglazen drinken. Why should the alcohol drinkers have all the fun?

Trek je mooiste vakantie kleding aan
We hebben allemaal kleding die we alleen dragen wanneer we op vakantie zijn. Die ene jurk. Die ene linnen broek. Die ene hoed. Zie elke mooie zomerse dag als een vakantiedag en trek je mooiste kloffie aan als je de hort op gaat. We moeten het hier toch ook een beetje leuk maken?

Draai muziek die je normaal alleen in het buitenland hoort
Niets geeft mij zo’n romantisch vakantiegevoel als op ‘s avonds laat buiten zijn met een wijntje, lekker eten, goed gezelschap en fijne muziek. Het voelt bijna alsof ik in een filmscene zit. Dit is natuurlijk makkelijk na te bootsen. In plaats van je standaard playlist op spotify aan te zetten, speel een keer Franse muziek. Of Spaanse. Of Portugese Fado.

Kortom, je hoeft niet perse weg te gaan om te ontspannen. Wees creatief met je tijd en probeer net zo erg te genieten van je thuis als van vakantie. En heb je inspiratie nodig voor een tuin makeover voor de ultieme staycation? Check dan gauw ons lookbook.