Vraag het Berber – Een goede werkplek?

18 januari 2017
Leon de Haas

Ken je dat gevoel dat je blij bent met je huis, maar toch altijd blijft twijfelen over die paar vragen… had ik niet een muur een kleur moeten geven en welke muur dan? Ik wil mijn interieur toch een beetje updaten, maar hoe dit te doen zonder van scratch te starten. You name it! Heb jij een interieurvraag? Stel m op ons forum en wie weet selecteert Berber jouw vraag of stuur een mail naar info@cafedeco.nl.


F. van der Lubbe vraagt: Ik heb geen ruimte voor een aparte werkkamer, hoe creëer ik een goede werkplek thuis?

Zelf heb ik jarenlang naar tevredenheid aan de keukentafel gewerkt. Met een laptop en niet te veel paperassen gaat dat prima. Maar, als je een echte thuiswerker bent, zou ik dat toch afraden. Gevaar is namelijk dat de arbeid nooit helemaal uit zicht is. Voor je het weet klap je de boel weer open en gaat nog even als een kip zonder kop verder, terwijl het eigenlijk tijd was voor een glas wijn en een goed gesprek. Daarom is het echt aan te raden om een aparte plek te maken. Als je daarvan op staat is de werkdag voorbij. Basta!

Omdat we tegenwoordig vooral op handige laptopjes werken en nagenoeg alle benodigde informatie ook digitaal is, is het een prima optie om een plekje te vinden voor een secretaire in huis. Steeds meer meubelmerken hebben deze kleine, ondiepe bureautjes weer in hun collectie. Zoals deze, Barbier tafel van Zuiver. Het tafelblad schuift uit en als je klaar bent rol je het houten luikje er overheen en je bent vrij! Deze tafeltjes vragen een minimum aan ruimte en zijn daarmee ook prima in je woonkamer of slaapkamer te plaatsen. Zet er dan liefst wel een mooie stoel voor. Niet een echte kantoorstoel, maar een lekker zittend hip exemplaar. Veel eetkamerstoelen werken prima. Hou het geheel luchtig door een exemplaar op slanke pootjes te kiezen.

Plaats hem liefst zo dat je zo veel mogelijk de ruimte in kunt kijken. Met je rug naar alles toe zitten terwijl je tegen een dode muur aan zit te staren is niet erg inspirerend. Ook werk je het fijnst met uitzicht op buiten en dan het liefst als je daar groen ziet. Een plant op je bureau schijnt ook te werken. Er zijn onderzoeken die uitwijzen dat je dan veel minder stress opbouwt en dat je tot wel 25 procent productiever bent! Dus ik zou zeggen: Ga los met die Urban Jungle trend in de directe omgeving van je bureau…

Zuiver Barbier tafel