Vraag het Berber – Stijl kiezen

22 februari 2017
Leon de Haas

G. Molenaar vraagt: “Hoe zorg ik dat ik eenheid in huis krijg, zonder dat het allemaal saai in een kleurtoon gestelde massa wordt?”

 

Minder goed gestylde kamers leiden vaak aan een eigenaar die niet kiezen kan en alles leuk vindt. Net als ik eigenlijk. En de halve mensheid. Vermoed ik. Dat is dus helemaal geen slechte afwijking, sterker nog ik denk dat mensen die zo zijn, positiever in het leven staan en meer genieten. Vaak is deze bevolkingsgroep vertelt dat ze om eenheid te krijgen in huis alles in een bepaalde kleur moeten kiezen. Fout! Je moet geen kleur kiezen, je moet een stijl kiezen. Helaas. Het is moeilijk maar het moet. Een goede therapie voor dit probleem is om de Cafedeco stijlen-test te doen. Aan het einde van de test krijg je, je stijlnamen te zien en veel, heel veel, inspiratiefoto’s. Maar met de aangegeven naam van jouw stijl kun je meer. Zoek ook op Pinterest en Instagram op dezelfde naam en kijk je ogen uit. Bewaar de foto’s die je het meest aanspreken. Bestudeer de gebruikte kleuren, stoffen en materialen. Je gaat er vanzelf overeenkomsten in vinden. Zo vind je uiteindelijk uit wat jij écht mooi vindt. Natuurlijk vind je andere stijlen ook nog mooi. Maar aan het eind van deze therapie is het de bedoeling dat je kan genieten van andere stijlen, maar weet dat ze niet bij de jouw huis passen.

 

Als je, jouw stijl bepaald hebt is het alleen nog maar zaak om bij iedere interieuraankoop streng te zijn. Met alles waarmee je naar de kassa loopt ga je na of het ook in de huizen op jouw foto’s zou passen. Ja, ook als je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika in het Krugerpark op het punt staat een felgekleurde giraffe van een-meter-vijftig te kopen. Projecteer hem vooral ook in je eigen huis. Waar wil je hem zetten en hoe staat dat dan? Als het plaatje niet klopt (in dit geval zal dat meestal niet zo zijn. Sorry.) dan koop je hem niet. Simpel. Scheelt nog geld ook!

Zuiver woonkamer met Dragon bank