Vraag het Berber – Televisie als eyecatcher

15 februari 2017
Berber Govaars

Clara van Dongen: ‘Ik vind dat de televisie mijn inrichting verpest. Hoe kan ik hem wegwerken?’


Sjonge, wat ben ik het daar mee eens. Wat een ondingen zijn die televisies toch. En ze lijken ook nog alsmaar groter te worden! Gelukkig zijn er wel een paar oplossingen. Natuurlijk heb je die kasten waar de televisie met een liftje uit omhoog komt. Maar daar ben ik een beetje allergisch voor. Die kasten zijn vaak van een raar formaat omdat ze afgestemd zijn op de televisie en niet op het oog. Gevolg is dat je alsnog een fors en opvallend meubel in de kamer hebt staan. Een typische ‘elephant in the room’ zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen; We weten allemaal wat dat ding aan het verstoppen is. Dus nee, ik ben geen fan. Maar ik heb al wel een paar keer andere goede oplossingen gezien.


Zo is daar de trend van de zwarte wand. Hoera! Niet alleen erg mooi, maar ook ideaal om je zwarte flatscreen televisie voor te zetten, want die valt prima weg tegen zo’n donkere achtergrond. Een ander slim idee zag ik laatst bij een binnenkijker die ik maakte. De bewoners hadden tussen twee ramen een houten ombouw gemaakt die op een omtimmerde schoorsteen leek, maar in plaats van een gashaard zat er een televisie ingebouwd. Zo sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen suggereer je geen televisie te hebben en wel een haard, maar zet er een video op van haardvuur en je hebt nog een geinige sfeerverlichting ook.


Rest mij je alleen nog te wijzen op de mooiste televisie ooit. Het kán namelijk wel. Samsung huurde de broers Bouroullec in om een tv te ontwerpen. Wat een verademing! De Serif TV is echt, werkelijk waar, een plaatje om te zien! Op pootjes is het haast een kunstwerk in je kamer!

Hay bank