Waanzinnige wanddecoraties

18 oktober 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over de wanddecoratie. Of beter gezegd de vele verschillende wanddecoraties, want er zijn zo ontzettend veel soorten. Hij maakt zijn naam volledig waar, want hij decoreert als geen ander. Niet ieder huis is van de tierelantijntjes, maar er is niks mis met een beetje versiering op z’n tijd. Zulke decoraties komen ten slotte in alle soorten en maten dus is er voor ieder wat wils. Heb je een kale muur en het gevoel dat er wat mist? Dan is het misschien handig om een wanddecoratie te nemen. Iedereen geniet van kunst op de muur, maar helaas is veel kunst financieel niet haalbaar voor de meeste mensen. Wanddecoraties zijn daarentegen veel betaalbaarder. Met een mooie foto, poster of abstract beeld kun je veel sfeer creëren en je huis personaliseren.  

Meisje met de parel

Je hoeft een museum gelukkig niet te beroven om kunst in huis te halen. Er zijn genoeg prachtige kopieën beschikbaar in verschillende formaten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan De Heem Stilleven met Bloemen van IXXI. Hierbij kun je door middel van een wandsysteem een enorm schilderij van een stilleven aan je muur hangen. Het wandsysteem bestaat uit verschillende panelen die samen een groot schilderij afbeelden. Uiteraard zijn er nog oneindig veel andere afbeeldingen en formaten om uit te kiezen. Een wanddecoratie kan ook iets anders zijn dan een afbeelding die op je muur hangt. Je hebt bijvoorbeeld de Kartell Bookworm Boekenplank. Ja, het is een boekenplank, maar eigenlijk is het zoveel meer. Deze boekenplank is een echte eyecatcher en een unieke decoratie voor aan je muur. Je hebt ook kapstokken die zich maskeren als decoratie. Zo combineer je schoonheid met functionaliteit. Maar ook behang is wanddecoratie. En met behang kun je zo onwijs goed spelen. 

Jess Design Mi Casa bank

Uiteindelijk kan wanddecoratie alles zijn en gemaakt van ieder soort materiaal. Waar het om gaat is dat je wand de versiering krijgt die het verdient, dat je je persoonlijkheid uit in je interieur. En of dat nou betekent dat je een hele wand vol hangt met decoraties of dat je het houdt bij een enkele versiering, dat is aan jou.