I heart Tom Dixon

8 november 2019
Omani McDaniels

Dag allemaal,

Vandaag ga ik een hele blog wijden aan mijn liefde voor Tom Dixon. Het merk heeft alles wat ik wil op het gebied van glitz, glamour en originaliteit. Sowieso ben ik iemand die gevoelig is voor sfeer en ambiance, dus ben ik heel kieskeurig over verlichting. This girl likes to look her best at all times, thank you. Tom Dixon maakt eigenlijk gewoon kunstwerken die toevallig ook een praktische functie hebben. Of het nou een tafel, bank of lamp is, Tom Dixon zorgt ervoor het geschikt is voor een koning(in).

Tom Dixon is een Britse designer, die in 2002 zijn eigen label in London begon. Hij werd enorm succesvol in de branche en is nu ondenkbaar uit de scène. Want zowel op het gebied van verlichting als meubels en accessoires is Tom Dixon een legende. Dit merk is excentriek en authentiek.

Combine-some-shine

Zoveel van Tom Dixon is metallic en ik houd ervan. Lekker glimmend en glanzend, perfect om al mijn vorstelijke kinderdromen waar te maken. Het liefst heb ik alles goud. Op dit moment heb ik in mijn slaapkamer een wand van gouden spiegels, een gouden bed, oker-gele muren en goudaccenten in het kleed. En ik zit te overwegen om goud gekleurde beddengoed in te slaan, maar misschien is dat een beetje much. Grapje! Ik houd van too much.

Onweerstaanbaar

Hierboven zie we de Cut serie van Tom Dixon. Deze lampen zijn zo waanzinnig. Ze lijken net enorme edelstenen die aan het plafond en aan de muur hangen. Het is onmogelijk om je niet koninklijk te voelen met lampen zoals deze. Ook geven ze fantastisch licht in verschillende kleuren. Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uiteraard uit naar goud. Maar ook in zilver schitteren deze lampen als diamanten. Als de lamp aanstaat dan is het transparant, maar wanneer hij uitstaat dan krijg je een spiegelend effect.

Brainwashed blue

Als ik dan toch een blog over Tom Dixon schrijf dan moet ik het even hebben over de S Chair. Blijkbaar heeft Tom deze stoel in de jaren ‘80 al ontworpen. Hard en zacht schuim worden verweven om de meest comfortabele en optisch plezante stoel mogelijk te creëren. Het ontwerp kan op vele manieren geïnterpreteerd worden. Sommigen zien er vrouwelijke vormen, anderen weer een vlam. Ik zie vooral een uitlopende lijn die ik per ongeluk wel eens maakte, toen ik op school met een vulpen moest schrijven.

We hebben vandaag misschien Tom Dixon even in het zonnetje gezet, maar dat betekent niet dat we minder van onze andere merken houden. We hebben nog veel en veel meer geweldige merken om te bekijken. Neem maar eens een kijkje.