Wonen in een hobbithuis

31 mei 2019

Omani’s fun blog

Omani McDaniels

Hallo allemaal,

Ik ben Omani en dit is mijn blog. Elke week publiceer ik een nieuwe blog over de wondere wereld van interieur. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor mensen die hun droomhuis voor ogen zien en het tot in de puntjes uitvoeren. Een goede vriend zei ooit tegen mij: ‘You have the house of an artist’. Dit zou te maken kunnen hebben gehad met dat ik op dat precieze moment een enorme pauw op de muur van mijn toilet aan het schilderen was. Of dat het duidelijk was dat er tussen al mijn normale meubels ook hele random objecten staan die ik op een markt gescoord heb. Of wellicht was hij gewoon aan het goedpraten dat er een veel te grote stapel onopgevouwen (schone) was op mijn keukentafel lag. Enfin, waar het om gaat is dat ik veel respect heb voor mensen die een doel voor ogen hebben en daar tientallen jaren aan werken om te perfectioneren en realiseren. Mijn slaapkamer is namelijk drie keer van kleur veranderd in de afgelopen zes jaar.

Ik ga het vandaag hebben over een huis dat iemand heeft omgetoverd tot hobbithuis. Jawel, ik zei hobbithuis. Die kleine, gezellige, bier zuipende mensjes uit ‘The Lord of the Rings’, die in knusse, met mos begroeide huisjes wonen. Deze meneer is in de jaren ‘80 begonnen aan zijn hobbithuis in Schotland en woont er al jaren zielsgelukkig. De binnenkant van het huis is in dezelfde hobbit-stijl ingericht. Het is heel knus, compact met veel houtaccenten en warme tinten. Er zijn twee verdiepingen, maar beide hebben een heel laag plafond dus moet alle visite bukken.

real-hobbit-house-2

real-hobbit-house-4

Photo’s: Reddit

Zoals je kunt zien heeft deze meneer zijn hart en ziel in zijn huisje gestopt. Het is een levenslang cadeau aan zichzelf om in zijn droomhuis te kunnen wonen. Maar ook als je iets minder ambitieus bent is het mogelijk om in je eigen droomhuis te wonen. En als je nog niet weet hoe jouw ideale huis eruit ziet dan is dat geen probleem, er is genoeg inspiratie te vinden in ons lookbook. En als je een beetje hulp nodig dan kun je altijd de persoonlijke Stylematcher doen. Hobbit-stijl staat er jammer genoeg niet tussen als optie, maar wie wil er dan ook de hele dag bukken in huis.

In Nederland hebben we trouwens ook iemand met een vergelijkbaar excentriek huis. Voormalig reclamemaker Lucas Mol besloot zijn naam waar te maken en samen met zijn vriendin in een molshoop te gaan wonen. Het huis is gemaakt van beton en is aan de ene kant bedekt met mos en zand terwijl de andere kant een grote glazen wand heeft. Het huis is hier te zien.