Woontrends voor 2020

6 januari 2020
Sanne Leeh

Dag allemaal,

Allereerst wens ik jullie graag nog een gelukkig 2020! Het jaar beginnen we direct goed met de nieuwste woontrends en tips van dit jaar. Specialisten Berber Govaars en Charlotte te Wierik zijn er eens diep ingedoken en hebben een aantal voorspellingen gedaan voor 2020. Deze woontrends wil je zeker niet missen. 

Berber geeft de volgende 3 tips:

1. Webbing
Meubels met webbing! Niet iedereen zal direct snappen wat we daarmee bedoelen, maar dit is volgens Berber Govaars een van de grote trends voor 2020. Om je huis op en top trendy te houden, raadt zij je aan om te investeren in meubels met rotan webbing, zoals de lamp hieronder. Neem hier een kijkje voor meer vloerlampen

2.  Vergrijsde aardetinten
Is je huis toe aan nieuwe accessoires? Nieuwe kussens, plaids of zelfs plantjes? Vergeet dan niet de trend van vergrijsde aardetinten. De aardetinten stralen een warmte uit die je huis in 2020 misschien wel kan gebruiken. Zo is bijvoorbeeld paarsbruin erg populair!

3. Japanse en Chinese invloeden
Een andere trend die steeds meer in opkomst is, en in 2020 zeker een grote rol zal spelen, zijn de Japanse en Chinese invloeden. Bijvoorbeeld satijnen stoffen met drukke prints van bloesemtakken. Of bijvoorbeeld een poster met traditionele schilderkunsten.

Charlotte heeft ook 3 tips die jouw huis 2020 klaar zullen maken:

1. The essentials
Back to basic. Het interieur zal dit jaar veel draaien om terug gaan naar de essentie. Denk hierbij dan aan natuurlijke materialen en tijdloze items. Een bewust tintje dat aan het interieur wordt toegevoegd door te denken aan een langere levensduur.

2. Lonely jungle
Planten, planten, planten! In 2019 stonden veel woonkamers al bomvol planten, in allerlei potten en stolpen. Ook in 2020 zal deze trend zich verder voortzetten en veel aandacht opeisen. Inspiratie opdoen kan hier.

3. Durf
Laat vormen durven spreken in jouw huis! De combinatie van aanwezige en dominante vormen samen met kleur en materiaal maken een opkomst. Denk aan een salontafel die bestaat uit een ovaal en rechthoekig deel. Speel met materialen en kleuren voor een grafisch en stijlvol effect.

Met deze nieuwe trends voor 2020 kunnen wij er weer een jaar tegenaan. Welke trends ga jij zeker doorvoeren in jouw huis? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

 

Tot de volgende!