Zes dingen die je verkeerd gebruikt in de keuken

30 maart 2017
Berber Govaars

W. De Bruyn vraagt: “Ik wil mijn pannen graag ophangen, maar dat gaat alleen goed met steelpannen. Heb je een tip hoe ik de diepe pannen het beste aan mijn wandrek kan hangen?”

 

Diepe pannen kun je gemakkelijk ophangen door de haak met een touwtje aan je rek te bevestigen. Zo kan de pan toch plat tegen het wandrek opgehangen worden. Wist je trouwens dat het gaatje in de steel van de steelpan niet per se bedoeld is om hem aan op te hangen, maar vooral ook om een houten lepel schuin in weg te steken? Zo blijft hij niet in je saus hangen en drupt hij netjes boven de pan uit. Het zijn van die dingen die je waarschijnlijk al een leven lang verkeerd doet. Ik heb er nog een paar.

Zes dingen die je altijd verkeerd gebruikt hebt in de keuken:

1 De lade onder je vrijstaande oven, zoals op de foto, is helemaal niet bedoeld om je bakvormen in te bewaren maar om borden in te warmen en je afgebakken ovenschotel in warm te houden! Lees het na in de gebruiksaanwijzing of jouw oven ook zo is gemaakt (waarschijnlijk wel!)

2 Juist als ik het fornuis een grote beurt heb gegeven kookt standaard de pasta over. Dat is zo opgelost door die houten lepel uit dat gat van je sauspan te plukken en hem bovenop de pasta pan te leggen. Het bubbelende water blijft nu in de pan!

3  Je pasta-schep, je weet wel met die tanden, daar zit altijd een gat in het midden. Om je spaghetti mee uit te lekken bij het serveren. Maar wist je dat, dat gat de perfecte afmeet maat is voor een portie spaghetti voor één persoon?

4 Die irritante rol (aluminium)folie die altijd maar uit de doos duvelt? Ja, dat ligt dus aan jou. Aan de zijkant van de doos zitten kleine in te drukken driehoekjes die de rol op hun plek houden!

5 Staat bij jou ook de melk en de yoghurt in de deur van de koelkast? Niet doen. Dat is de warmste plek van de koelkast. Geschikt voor niet bederfelijke waar zoals frisdrank en sauzen als ketchup.

6 Over ketchup gesproken: Heb jij ook altijd moeite om die uit de fles te krijgen? Op een glazen fles ketchup van Heinz zit een kleine ’57’ in het glas ingegoten, net boven het grootste etiket. Dat is geen versiering, maar helpt je de ketchup uit de fles te krijgen. Chiropractor je ketchup en sla de fles precies daar. Eet smakelijk!

Lade van Siemens oven

Lade van oven