Design District 2019

9 juni 2019
Omani McDaniels

Het was weer zover: Design District heeft 5, 6 en 7 juni de Van Nelle fabriek in Rotterdam weer overgenomen. En wat was het weer een feest. Al die fantastische merken bij elkaar in grote hallen. De meubels waren prachtig, het lichtwerk was magisch en de opmaak was top. Maar wat verwacht je ook van zulke toffe merken.

Natuurlijk vond ik alles fantastisch, maar ik wil een aantal in het zonnetje zetten. Want ik kon het niet laten om wat foto’s te maken en met jullie te delen.

Dit pareltje vond ik bij de VANMOKUM stand. Ik kon overal wel foto’s van nemen, maar deze sprong er voor mij het meest uit. De waanzinnige, organische vormen van deze lamp zorgden ervoor dat niemand door kon lopen zonder even te stoppen en kijken. Deze beeldige hanglamp is van Graypants, een Amerikaans bedrijf dat lampen van karton maakt. En bij deze hanglamp is het niet anders. Al die prachtige vormen zijn gemaakt van gerecycled golfkarton. Wonderschoon en milieubewust, wat wil je nog meer.

Bij de stand van Flinders Projects moest er ook even gestopt worden. Zij hadden een fantastisch zithoekje neergezet in hun stand. En in die stand werden we verrast met een gave setting van Vitra producten. Herkennen jullie trouwens ook de Super Loon Vloerlamp van Flos in de hoek?

Last but not least het prachtige lichtwerk van Luceplan. Wat een kunstwerk is deze hanglamp. De hanglamp bestaat uit twee platen die in een spiraalvorm zijn uitgesneden. Het zijn dus geen losse ringen, maar het is één geheel die je ziet en het effect is betoverend. Omdat de hanglamp uit twee gesneden platen bestaat kan het ook helemaal plat.  Volgend jaar zijn we er weer bij en zullen we nog meer fantastische merken voor je uitlichten.