IMM Keulen 2017

23 januari 2017
Cafedeco

BAM! Het is januari 2017 en het nieuwe ‘professionele’ woonseizoen is geopend. Dat klinkt gek, maar zo voelt het echt wanneer we over de IMM Cologne, de 1e meubelbeurs van het seizoen, in Keulen wandelen. Het fijne van deze meubelbeurs is dat er heel veel te zien is maar alles is bereikbaar. Hiermee bedoel ik dat de beurs zelf en de stands een soort van ‘gezelligheid’ over zich heeft. Het is een knusse beurs waar je op je gemak de eerste tekenen van nieuwe ontwerpen voorbij ziet komen.

 

Oke, eerlijk is eerlijk in Milaan gebeurt het echt. Daar zijn de toeters, bellen en de fanfare als het ware. Maar op deze beurs zien we gevestigde namen als Thonet, Muuto, Arper, Artifort, Bert Plantagie, Zuiver en Classicon. Aan de overkant van de beurs is Design Post gevestigd. Een opvallend verzamelgebouw waar allerlei grote merken hun krachten hebben gebundeld en gevestigd zijn.

 

Ook in Nederland kennen we een Design Post met waar bijvoorbeeld de importeur Eikelenboom gevestigd is met merken als Luceplan, Hollands Licht en Wever & Ducré. Maar ook Diesel Living, Moroso, Arco en Flos hebben prachtige showrooms op dit terrein. In Keulen zijn het de merken als Kristalia, Magis, Spectrum , Pilat & Pilat, Extremis en Gelderland die je kan bewonderen.

 

Dit jaar zijn we ook in een hal geweest waar whitelabel fabrikanten hun producten lieten zien. Het is heel bijzonder om te zien door wie collecties van Westwing en VT Wonen gemaakt worden.

 

Wist je trouwens dat iedereen Design Post Amsterdam gewoon kan bezoeken? Kijk eens op http://www.designpostamsterdam.nl/ voor de exacte openingstijden.

IMM Keulen 2017