IMM Keulen 2018

21 januari 2018
Cafedeco

Een jaar vliegt voorbij. De afgelopen maanden zijn we heel druk achter de schermen bezig geweest om Cafedeco nog beter te maken en zo staan we weer op IMM in Keulen. De eerste beurs waarin het woonseizoen als het ware ‘geopend’ wordt.

 

Meubelmerken zijn het afgelopen jaar weer druk bezig geweest om ons tijdens deze beurs te verrassen met unieke en bijzondere woonproducten. Zo werden we bij Design House Stockholm enorm verrast door een stoere hanglamp, de Kosmos. De combinatie van materialen maken dat je het ene moment een tennis bal ziet en het volgende moment een ‘bol’ die gaat vallen.

Design House Stockholm Kosmos hanglamp

En wat te denken van Gelderland? Zij introduceerden een hele efficiënte bank die in grote en kleine ruimtes helemaal tot z’n recht komt. De Chaise Royal van Remy Meijers maakt het mogelijk om elementen eenvoudig te combineren waardoor je er een chaise longue van kan maken, maar ook een fijne drie-zitter. Hoewel de zij- en rugleuningen van de bank ‘los’ lijken te zijn geplaatst oogt de bank toch als een geheel.

Gelderland Chaise Royal van Remy Meijers

 

Ook Pilat & Pilat wist ons te verrassen met de eerste samenwerking met top designer Chris Slutter, bekend van diverse Goods ontwerpen. Zijn ontwerp ‘Tom’ is een waar kunstwerk om naar te kijken. De stoere slim geplaatste poot waar het blad op leunt maakt dat niemand last heeft van de bekende ‘tafelpoot’. Pilat had daarnaast een originele oplossing voor het aanbrengen van een scheiding in een kamer met een nieuw soort kast als roomdevider; De Elfriede kast van Gjalt Pilat en Peter Tromop. Enerzijds is de kast laag waardoor je ruimte in je kamer houdt, maar er is wel opbergruimte. Het mooie is dat er aan beide kanten deurtjes zijn waardoor je er helemaal doorheen kan kijken of dat ene fijne boek kan pakken zonder om te lopen.

 

Ben je benieuwd wat er nog meer te zien was neem dan een kijkje op http://www.imm-cologne.com/imm/trade-fair/newsgallery/index.php

imm 2018