De interieurinspiratie van….. Buro Binnenkans

16 december 2016
Leon de Haas

Cafedeco vindt het altijd leuk als specialisten hun visie op wooninspiratie en hun vak met ons delen. In een periodieke column geven wij het stokje aan hen en zijn wij benieuwd wat ze met ons willen delen.

Yolande Schroten van Buro Binnenkans is de eerste specialist die haar interieurvisie met ons deelt. Op 10 december was zij in Amsterdam en bezocht de conceptstore Hutspot en de twee jaarlijkse markt van Sissy-Boy.

Afgelopen zaterdag was ik op de Sissy-Boy markt in Amsterdam. Twee keer per jaar organiseren zij een markt, waarop ze zelf aanwezig zijn maar ook veel jonge merken uitnodigen om deel te nemen. Het was erg druk en ik ging zelf niet weg met overvolle tassen…


Natuurlijk bleef ik in Amsterdam. Ik begon bij Hutspot. Een hippe conceptstore op de Van Woustraat. En dat was ook: WoW! Echt een fijne sfeer. Een winkel met onderscheidende woonaccessoires, stijlvol hippe kleding en met zelfs een heuse Barbershop in het souterrain.

Een adres boordevol inspiratie van Scandinavische designers, maar ook Nederlandse ontwerpers vind je hier. Alles spreekt wel liefde voor vakmanschap uit.


Op de bovenste verdieping is de lunchroom. Industriële no-nonsense sfeer. Freelancers achter Mac Books aan het werk. In deze omgeving komt het wel goed met je creativiteit.

 

Hutspot


Mocht je in Amsterdam zijn – echt een aanrader om even langs te gaan! Ze hebben ook een locatie aan het einde van De Rozengracht (voor de wat ouderen onder ons…. Hier zat ooit De Kasstoor), dus een bezoekje is ook goed te combineren met een dagje Jordaan of negen straatjes.