Parijs: De stad van de liefde!

12 september 2017
Cafedeco

Parijs! De stad van de liefde. Ook dit jaar stond Parijs weer in het teken van Maison & Objet. Een bijzondere beurs die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld van een beurs waarbij vooral de focus lag op accessoires naar een beurs waar juist ook grotere meubels getoond worden.

 

Na een rondje beurs valt vooral op dat belangrijke grote merken ook dit jaar weer hun plek gevonden hebben. Zo kwamen we merken tegen als Vitra en Muuto tegen. Maar ook het steeds bekendere Fest Amsterdam. Fest introduceerde de nieuwe Ace bank.

 

Het leuke van de beurs is dat je er ook nog steeds producten vind die je op geen enkel andere woonbeurs tegenkomt. Wat te denken van Ty Beanie Boo knuffels. Ik denk dat iedereen met kinderen wel minimaal één zo’n knuffeltje groot of klein heeft staan. Persoonlijk hou ik wel van die diversiteit op een woonbeurs. Enerzijds biedt het enorm veel ruimte voor inspiratie en anderzijds vinden we in een huis niet alleen maar meubels en woonaccessoires. Juist ook hele andere spullen zoals speelgoed, gereedschap en papierwerk kom je overal tegen. Daarom vind ik ontwerpen als de Toolbox van Vitra helemaal van deze tijd en zeg nu zelf in de tuin, woonkamer of garage, deze kan toch overal?

 

maison et objet