Salone del Mobile 2017

12 april 2017
Cafedeco

Salone del Mobile Milano, oftewel dé design meubelbeurs in Milaan. Dit jaar was de beurs van 4-9 april 2017. Inmiddels komen we er al bijna 15 jaar en ieder jaar is het weer een feest om te zien hoe de mooiste merken ons weten te verrassen met originele ontwerpen, fantastische stands en andere ingerichte ruimtes.

Tegenwoordig word je als bezoeker het meest verrast en geïnspireerd rondom de stad. In gebieden als Zona Tortona, waar vooral veel Nederlandse merken hun ontwerpen showen en Ventura Lambrate en Brera waar onder andere Tom Dixon was te bewonderen. In Zona Tortona werden we dit jaar ook vooral verrast door Ikea. Zij hadden een hele grote fabriekshal ingericht waar ook de ontwerpen die samen met HAY en Tom Dixon voor het eerst te zien waren.

 

Natuurlijk was ook de beurs zelf, net buiten Milaan in Rho weer een ervaring. Dit jaar was Euroluce. Een 2-jaarlijks event op het gebied van licht. Merken als Foscarini, Artemide, Luceplan, Martinelli Luce en Flos hebben ons hier weer laten zien hoe mooi en belangrijk licht is en kan zijn.

 

Midden in de stad waren we ook welkom bij Palazzo Francesco Turati aan de Via Meravigli waar Gelderland voor het eerst groots uitpakte met unieke designs die samen met het ontwerpersduo Scholten & Baijings werden geshowd.

 

Wanneer je aan mij vraagt wat mij het meest is bijgebleven… dan moet ik toch bekennen dat Moooi iedereen weer enorm heeft laten genieten. Niet alleen de show op zich was een beleving maar ook qua designs hebben de ontwerpers van Moooi iedereen weer verrast.

 

Natuurlijk zijn er ook allerlei trends te spotten tijdens deze beurs die we de komende tijd terug gaan zien in de magazines en TV-propgramma’s. fonQ heeft een mooi artikel geschreven waar je hierover meer kan lezen.

https://www.fonq.nl/inspiratie/trends/milaan-design-week-2017-de-mooiste-trends/1351/

 

Wij hebben 17-22 april 2018 alweer in de agenda genoteerd en kijken er nu al naar uit!

Salone del Mobile 2017