Salone del Mobile 2018

23 april 2018
Cafedeco

Dit jaar bezochten ruim 430.000 bezoekers de Salone del Mobile en de bijbehorende exposities en events in Milaan. Van designers tot design liefhebbers uit heel de wereld waren te vinden in Milaan tijdens de grootste meubelbeurs om zich te laten informeren en inspireren.

Een mooi cadeau bij zo’n prachtige beurs is als het weer mee zit. En ook dit jaar konden we naar hartenlust genieten van alle exposities en events die door de heel de stad plaats vonden. En zeg nou zelf; wat is er leuker dan met mooi weer door Milaan slenteren en je ogen uitkijken naar al het moois dat er tijdens zo’n event te bieden is?

Kijkend naar de beurs zelf, in Rho, moeten we ook dit jaar constateren dat de echte verrassingen buiten de beurs te vinden waren. Zo had Vitra dit jaar een bijzondere expositie waar diverse iconische producten te vinden waren en zelfs in sommige gevallen alleen de prototypes. Met andere woorden de eerste hersenspinsels van grote ontwerpers als Charles & Ray Eames en Hella Jongerius die uiteindelijk niet of in een andere vorm geproduceerd zijn.

Vitra

Ook werden we enorm verrast door HAY. HAY had een fantastische locatie uitgezocht met Palazzo Clerici midden in Milaan. Design meets klassiek. Op de foto zie je een mooie combi van wat we bedoelen door deze bijzondere paleiselijke kamer in te richten met de Pyramid Table (ik geef toe, een persoonlijk favoriet) samen met de bench en Result Chair.

HAY Pyramid tafel

En wat is er nu leuker dan een dag af te sluiten met een mooi feest. Anne van der Zwaag, curator en directeur van OBJECT viert ieder jaar haar verjaardag in Milaan. Goede vriend Remi Versteeg van buro Space Encounters en Children of the Light zorgden voor een eigen bar voor haar. Bar Anne was zowel een expositieruimte als een ontmoetingsplek. Als naamgenoot moesten we natuurlijk even op de foto onder het ‘Bar Anne’ logo die als ‘button’ speciale toegang bood tot de expositie met bijzondere designs en bewegende creaties van Hans Lensvelt met als titel Nothing New.

Wil je meer inspiratie opdoen over Bar Anne, bekijk dan de Facebook pagina.