vtwonen & design beurs

28 september 2016
Peter Bijsterveld

Oktober is dé maand om wooninspiratie op te doen. En dit jaar begon de woonmaand vroeg – al eind september ging de jaarlijkse vtwonen & designbeurs in de Amsterdamse Rai van start (onder de #vtwdb / #vtwdb2016 kan je veel beelden zien). Deze beurs bestaat uit drie hallen waar een groot deel van het smaken-palet uitgebreid aan bod komt. Zo is er een hal die zich volledig richt op design meubels en waar een aparte hoek is ingericht voor Dutch Design. Ook de liefhebbers van landelijk wonen en stijlvol klassiek wonen komen uitgebreid aan hun trekken. En natuurlijk is er een hal die zich volledig richt op de naamgever van het evenement – vt wonen. In deze hal vind je een mix van industrieel, bohemien en vintage.

Cafedeco op vtwonen&design beurs

Deze beurs richt zich op consumenten. En dat is ook duidelijk te zien: dit jaar was het overvol met dames en stellen op zoek naar een nieuwe inrichting. Bezoekers die zich te goed deden aan woonkamer binnenkamers, stijlkamers en heel veel wooninspiratie en woonideeën. De aanwezige meubelmerken hadden hun beste beentje voorgezet en toonden hun nieuwe meubelcollecties en woonideeën.

Cafedeco bij Label

Cafedeco heeft het evenement aangegrepen om verder kennis te maken met een aantal aan ons platform deelnemende stylisten en interieuradviseurs. Sinds de samenwerking met stylisten-organisatie BNS Crisp hebben veel leden de keuze gemaakt om hun interieur portfolio op het platform te laten zien. En hoe leuk is het dan om met elkaar onder het genot van een kop koffie te praten over nieuwe interieurtrends en de nieuwe kleuren maar ook over het interieuradvies vak en het begeleiden van consumenten in het vinden van hun droominterieur. Doel van Cafedeco is om een ontmoetingsplatform te zijn tussen specialisten, merken en liefhebbers; dus daar was deze beurs ook een goed moment voor. Label en Loof, twee Nederlandse design meubelmerken die beide een stand hadden op de vt wonen & design beurs, hebben de dames met open armen ontvangen en een uitgebreide rondleiding in hun stand gegeven. Zo ontstond er al snel een leuke discussie over het inrichten van een woonkamer, slaapkamer of hele huizen.