Vult Cafedeco het gat van Instagram?

3 oktober 2019
Judith aan de Stegge

Op Instagram vind je regelmatig inspirerende sfeerbeelden. Helaas bevatten deze sfeerbeelden lang niet altijd concrete informatie over waar de producten die op de foto’s staan te vinden of te koop zijn. Cafedeco speelt hierop in door ‘hotspots’ aan de sfeerbeelden toe te voegen met prijs-, product- en verkoopinformatie.

Instagram
Het snelgroeiende social media platform Instagram is voor de meeste onder ons geen onbekend terrein. In 2018 maakte Instagram een aanzienlijke groei van ruim 700.000 leden. Met deze stijging is Instagram het snelst groeiende social media platform in Nederland. Naast de groei in gebruikers is de gebruiksintensiteit ook positief. Van de 4,8 miljoen gebruikers maakt maar liefst 2,7 miljoen dagelijks gebruik van dit toonaangevende social media platform. Meer dan 90% heeft een persoonlijk account zonder webshop. Cafedeco biedt hiervoor een unieke oplossing met de #boostmijnfoto.

#Boostmijnfoto
Iedereen kent het wel, de hashtag. Maar wat zijn hashtags nou eigenlijk? Hashtags zijn direct klikbare woorden of aan elkaar geschreven woordgroepen. Met deze hashtags kun je snel posts vinden die dezelfde hashtag bevatten. Cafedeco heeft haar eigen hashtag bedacht #boostmijnfoto die deze week zal worden gelanceerd. Met deze hashtag gaat Cafedeco interieur sfeerbeelden verzamelen en plaatsen op het Cafedeco platform. Cafedeco gaat de beelden voorzien van data. Denk aan prijs-, product- en verkoopinformatie zodat de bezoeker direct een aankoop kan doen. Shoppable wooninspiratie noemt Cafedeco dat, aldus Anne de Jongh Founder/CEO bij Cafedeco.

De online plek waar je alles over meubels vindt.
Of het nu gaat om een korte interieur vraag, advies over de inrichting van een woonkamer of antwoord op de vraag welke stijl bij je past, Cafedeco biedt het allemaal. De basis is het Lookbook, een database van sfeerbeelden van merken, stylisten en Instagrammers waarbij alle producten voorzien zijn van (verkoop)informatie.

Zoeken, vinden en kopen.
Cafedeco is een platform met een duidelijke missie: ervoor zorgen dat je alles wat je zoekt kunt vinden en direct kunt kopen. Dat betekent dat alle inspiratiebeelden, voorzien zijn van duidelijke informatie. Zo kun je meteen aan de slag en jouw favoriete meubels online of bij een winkel in de buurt kopen.

NOOT VOOR DE REDACTIE
We zijn een jonge startup en werken met veel plezier en energie aan onze site. Wil je meer weten over ons team, onze toekomstplannen of over Cafedeco? We vinden het leuk als je ons mailt: info@cafedeco.nl.