Chillen in de Eames Lounge Chair

Lekker chillen in de ultieme designklassieker: de Vitra Eames Lounge Chair. Deze prachtige loungestoel werd in 1956 ontworpen door het echtpaar Charles & Ray Eames met in het achterhoofd het idee voor een nieuwe uitvoering van de klassieke Engelse clubfauteuil. Naast de klassieke afmetingen heeft Vitra nu ook deze fantastische fauteuil met nieuwe grotere afmetingen op de markt gebracht.

HAY Pyramid tafel met Result stoelen

De HAY Pyramid tafel is functioneel en stijlvol. De tafel oogt licht, maar door het sterke design staat hij als een paal boven water. Het design van de tafel gaat al eventjes mee: hij werd namelijk in de jaren ’50 al ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld. De herlancering van deze klassieker door HAY in samenwerking met Ahrend is ongetwijfeld een prachtige toevoeging aan jouw woon- of eetkamer.

Het minimalistische design van de HAY Result stoel is licht, flexibel en tóch heel sterk. In de jaren ’50 was het stoeltje daarom ontzettend populair op scholen. Vandaag de dag steelt hij de show aan jouw eettafel of bureau. Tip: de stoel staat ook mooi in grote ruimtes, zoals vergaderzalen.

Dutchbone meubels

Je gordijnen zijn al snel een van de grootste oppervlakten in je kamer. Maar belangrijker nog, meestal ook een van de duurste. Daarom geef ik ze altijd het liefste de rustigste tint die al in het interieur voorkomt. Behalve wit. Een mooie neutrale kleur die naar grijs of zand of bruin hangt is het verstandigst. Die kleuren kunnen met alle woonmodes meewaaien en zijn nooit bepalend. Daar kun je dus echt jaren mee toe. Kies liefst ook geen effen stof. Een beetje gemêleerde stof is niet alleen minder saai, je ziet er ook veel minder op. Dus dat zijn zomaar nog een paar jaar erbij. Ik ben trouwens groot fan van de Hema als het om gordijnen gaat. Ze hebben regelmatig aanbiedingen en goede stoffen.

Soms, heel soms zijn helemaal geen gordijnen trouwens ook een optie. Maar alleen bij heel bijzondere raampartijen en alleen als er geen verwarmingsbuizen langs lopen. Dan kan het, zoals op deze op de foto van Dutchbone.

Verschillende bijzettafels

Veel merken hebben een tafeltje dat in verschillende maten en materialen te koop is. Zoals deze Arabica tafeltjes van Dutchbone. Voordeel daarvan is dat de tafeltjes een overeenkomst hebben. Of dat nou in materiaal, kleur of vorm is, dat maakt niet uit. Het zorgt voor een passend geheel. Let daar dus ook op als je tafeltjes van verschillende afkomst wilt combineren.

City chic

Woonaccessoires zijn super hot! Eigenlijk heb je er heel veel nodig. Je styled er mooie hoekjes mee in je kamer, op dressoirs en in open vakkenkasten. En dat was ooit wel anders! Ergens in de jaren negentig begonnen we met het massaal schoonvegen van alle oppervlakten in huis. Frutsels, lijstjes, potjes, planten en zelfs de olieflessen gingen van het aanrecht; Alles moest uit beeld én ook de decoratieve klok was het kind van de rekening in dit strenge minimalisme. Die konden we ook wel missen nu onze nieuwe ovens en magnetrons standaard met een digitaal klokje uit de doos kwamen. Maar, tik, tok, de klok is terug.

AAC22 kuipstoelen

Een ware grootheid onder de designstoelen. De About a Chair AAC22 is één van de pronkstukken van designer Hee Welling. Comfortabel, stijlvol en toch eenvoudig! Dat is Scandinavisch design. En als bonus: hij zit ook nog eens superlekker! De Loop Stand tafel in het rond past perfect bij de AAC22 stoelen.

Draaibare HAY stoelen

Ideaal voor thuis, ideaal voor op kantoor. Met de HAY About a Chair AAC11 stoel kun je alle kanten op. Letterlijk ook, want de zitting is draaibaar! Een handig en mooi design van Hee Welling. De About a Table AAT10 is strak, sfeervol, modern en tijdloos.

Gele AAC12 stoelen

Haal de About a Chair AAC12 stoel in huis en je zit fantastisch. De combinatie van het houten onderstel met de kunststof zitting maken van de About a Chair AAC12 stoel een stijlvolle stoel. De zitting van de stoel nodigt uit om plaats te nemen. De ronde tafel is een Loop Stand tafel.

CPH Deux tafel met Soft Edge stoelen

CPH Deux is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec. Het tafelblad is gemaakt van innovatief laminaat op basis van nanotechnologie. Dit zorgt voor een mat en glad oppervlak dat geen vingerafdrukken achterlaat en makkelijk schoon te maken is. Om de tafel staan Soft Edge stoelen.