Bank in het midden?

15 mei 2019
Berber Govaars

Ik heb een brede woonkamer waardoor de tv tegen muur én de bank tegen de muur geen optie is, maar ben wel een beetje klaar met de bank in het midden van de kamer… Hoe los ik dit op? 

 

Soms is woonadvies een stukje woontherapie. Want wat is er mis met een bank midden in de kamer? Je moet het natuurlijk wel goed doen. Dus begin ik met wat ‘to do’s’, gewoon omdat ik niet per se fan ben van tegen de wand geplakte banken.

Een bank die van de wand afstaat geeft namelijk lucht en dus ruimte aan je interieur. Je kunt dat goed doen door de bank wel een beetje rugdekking te geven. Ik vind het altijd erg mooi om achter de bank en als het kan ook aan de zijkanten, lage boekenkasten te plaatsen. Net een tikkie lager dan de rugleuning van de bank. Je kunt er mooie accessoires in kwijt, een lamp opzetten (even creatief zijn met de stroomtoevoer) en natuurlijk je mooiste boeken in huizen. Een side table achter de bank is ook een optie, die geeft ook rugdekking en ruimte voor een mini werkplek, zoals op de foto van een van Cafedeco’s interieurspecialisten, Ellen Groenen.

Maar omdat ík het wel mooi kan vinden, maar jij écht niet, toch ook nog wat andere opties. Te beginnen met een revolutie: Gooi die televisie gewoon de deur uit. De TV wordt minder en minder het middelpunt van de woonkamer. Hier en daar zie je hem al uit het interieur verdwijnen, net zoals de vaste telefoon. In die huishoudens zit iedereen op zijn eigen tablet of laptop te Netflixen. Dat idee kun jij ook omarmen door hem de woonkamer uit te bonjouren. Weg ermee. Verplaats hem naar de slaapkamer en zet hem alleen voor voetbalfinales met vrienden weer in de woonkamer terug. Een andere mogelijkheid is een televisie op een trolley. Liefst zo dat hij uit het zicht kan worden gerold als je niet kijkt. Maar het is waarschijnlijk mooier om de TV dan maar eens midden in de kamer te zetten.

Bouw een halfhoog wandje in een ondiepe U-vorm waar hij netjes opgehangen kan worden. Aan de achterkant kun je dan een werkblad maken tussen de zijkanten van de u. Het kan ook een speelhoek worden voor kinderen en de bank kan tegen de wand. Maar nog steeds liever er ietsjes vanaf, met die sidetable tussen wand en bank!

Vitra van boven

 

Meer leuke blogs die je niet wilt missen: